Home Dieren Olifantje geboren in WILDLANDS

Olifantje geboren in WILDLANDS

0
Olifantje geboren in WILDLANDS

In WILDLANDS Adventure Zoo Emmen is vanochtend vroeg een gezond olifantenkalfje geboren. Het mannetje staat al zeer stevig op de poten en weegt ongeveer 80 kilo. Het ziet er allemaal goed en gezond uit! Het jong heeft al gedronken bij zijn moeder Mingalar Oo. Ook met haar gaat het goed. Het bulletje heeft de naam Ka Yan gekregen, wat ‘langverwacht kind’ als betekenis heeft. Een olifant heeft gemiddeld een dracht van 22 maanden. 

Bij olifanten vindt de bevalling plaats in de familiegroep. Bij de bevalling spelen de tantes een grote rol. Zij beschermen de kwetsbare moeder. Ook als het kalfje in de benen moet komen, helpen de andere olifanten mee. Ka Yan werd vannacht rond half één geboren en op de beelden is te zien dat hij al snel op zijn poten stond. De kleine olifant wijkt niet van zijn moeders zijde. Ook de rest van de familiegroep is steeds in de buurt. De moeder is zeer ervaren; dit mannetje is haar zesde jong. In 2018 werden er voor het laatst twee kalfjes in WILDLANDS geboren; de bullen Mauk en Manoa, waarvan Mauk nu dus grote broer is geworden.  

Op dit moment staat de kudde met de jongste aanwinst nog binnen, zodat Ka Yan tot rust kan komen en goed kan drinken. De familie blijft vandaag in het overdekte gedeelte in de tropische kas. In totaal telt de kudde van WILDLANDS nu elf olifanten; drie volwassen vrouwen, één volwassen bul, zes jonge stiertjes en dit pasgeboren kalf. 

Op de website https://www.wildlands.nl/livestream-olifantenvallei kan men de olifantenkudde live volgen.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!