Home Emmen Vier lintjes voor leden van ’t Aol’ Volk

Vier lintjes voor leden van ’t Aol’ Volk

0

Zaterdag 5 oktober kregen vier leden van de Drentse vereniging ’t Aol’ Volk een lintje. Een lintje wordt ook wel Koninklijke Onderscheiding genoemd. De leden zetten zich al 40 jaar in voor de vereniging.

Tijdens de feestavond van ’t Aol’ Volk in zalencentrum Wielens in Noord-Sleen werden ze blij verrast. Ze kregen de Koninklijke Onderscheiding ‘Lid in de Orde van Oranje Nassau’. De burgemeester speldde de lintjes op.  

Verrast

Blij verrast waren Ria Struik-Wilting, Hans Oosting en Jans Brookman uit Emmen met hun lintje. En ook Riekus Snijders uit de gemeente Coevorden. Zij zijn alle vier al 40 jaar vrijwilliger bij ’t Aol’ Volk en besteden daar veel tijd aan. Ze zijn bestuurslid. Verder helpen ze bij de dans- en toneelgroep, Palmpasen en verlotingen. Mevrouw Struik, de heer Brookman en de heer Snijders helpen niet alleen ’t Aol’ Volk, maar zijn ook vrijwilliger bij andere organisaties zoals de ijsbaan.  

Twee burgemeesters

Burgemeester Eric van Oosterhout van de gemeente Emmen en burgemeester Bert Bouwmeester van de gemeente Coevorden waren beiden aanwezig. Zo konden zij de leden uit hun eigen gemeente een lintje geven. De Drentse Vereniging ’t Aol’ Volk is opgericht in 1948. Het doel van de vereniging is om de Drenste cultuur en folkore te bewaren. Zo organiseren ze toneel- en dansavonden, een Palmpasenoptocht en keuren ze paasvuren.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!