Home Emmen Fraaie overwinning voor de Bedrocks

Fraaie overwinning voor de Bedrocks

0

Na een regenrijke week bleef het zondag droog op sportpark Meerdijk tijdens de honkbalwedstrijd Bedrocks Heren 1 en The Eagles uit Deventer. Het beloofde een mooie wedstrijd te worden met The Eagles als koploper en de Bedrocks als middenmoter in de nacompetitie.

In de eerste inning kwamen de Emmenaren op een 1-0 voorsprong door een opofferingsstootslag van Ruben van Wieren en een 2-honkslag van Max Kamp. In de 2e inning kwamen de Eagles terug in de wedstrijd door 2 runs te scoren. Echter, de Bedrockers lieten zich niet uit het veld slaan. Door honkslagen van Kilian Alderlieste en Ruben van Wieren, en line-drive 2-honkslagen van Kevin Vording en Julian Zoeteman kwamen er maar liefst 6 runs binnen in de gelijkmakende slagbeurt.

Stap voor stap breide Bedrocks de voorsprong uit met mooie acties, zoals een prachtige duik-vangbal van korte stop Julian Berns en door een super aangooi van Catcher Tristan Berns op zijn broer Julian, die daarna de bal snoeihard op 3e honk gooide, waardoor de loper richting 3e honk op een fantastische manier werd uitgetikt.

In de 5e inning werd werper Max Kamp vervangen door Julian Zoeteman. Ondanks dat Zoeteman nog weinig ervaring heeft op de heuvel, deed hij dit helemaal niet onverdienstelijk. Hij gooide dan ook zijn eerste strike-out, wat zeker noemenswaardig is!  Rond inning 7 zakte de concentratie wat weg bij de Emmenaren, en de Eagles kwamen iets terug in de wedstrijd. Uiteindelijk dachten de gasten zelfs weer aan winnen, en kwamen er vreemde geluiden uit hun dug-out, tot irritatie van zo ongeveer iedereen die bij de wedstrijd aanwezig was. Het maakte echter allemaal niet meer uit, want na drie en een half uur spelen werd in de 9e inning de zeer verdiende 14-11 winst oor Bedrocks definitief binnen gesleept.

Beste slagmannen aan Emmer kant waren: Max Kamp (4 hits), Julian Zoeteman (3 hits), Kilian Alderlieste (3 hits).

Zaterdag a.s. spelen de Bedrockers hun voorlaatste wedstrijd van dit seizoen in Leusden tegen Red Caps.

Foto’s Bert Springer

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!