Home Drenthe Vermiste mensen of dieren: nieuwe organisatie uit Emmen schiet te hulp

Vermiste mensen of dieren: nieuwe organisatie uit Emmen schiet te hulp

0
Vermiste mensen of dieren: nieuwe organisatie uit Emmen schiet te hulp

Sinds kort is er een nieuwe vrijwillige organisatie opgezet die de (dieren)hulpdiensten misschien wel eens behoorlijk kan helpen; SAR Drones Drenthe.

SAR staat voor Search and Rescue, een term die al sinds jaar en dag internationaal gebruikt wordt en letterlijk betekend “zoeken en redden”.

De vrijwilligers van SAR Drones Drenthe willen, zoals de naam al zegt, dit concept tegenwoordig met drones gaan uitvoeren om zo de hulpdiensten te kunnen ondersteunen tijdens het zoeken. “Hierbij gaat het zeker niet alleen om mensen. Een hond is niet alleen maar een hond, het is voor veel mensen een gezinslid, als die vermist raakt wil je die zo snel mogelijk weer vinden”. Aldus de organisatie.

“Intussen is er contact gelegd met een aantal dierenhulp organisaties waaronder de dierenambulance en een aantal speciale zoekteams voor vermiste honden, hier gaan wij op korte termijn mee in gesprek”.

De drones die gebruikt worden hebben een uitstekende camera waarmee grote gebieden vanuit de lucht in korte tijd afgespeurd kunnen worden. Via GPS kan duidelijk in kaart worden gebracht in welke gebieden al gezocht is. De organisatie hoopt op korte termijn al te kunnen gaan helpen met het zoeken. Vastberaden om een goede bijdrage te kunnen leveren tijdens de zoektochten.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!