Home Borger-Odoorn Provincie start campagne ‘Kalm aan, vlot verder’

Provincie start campagne ‘Kalm aan, vlot verder’

0
Provincie start campagne ‘Kalm aan, vlot verder’
‘Kalm aan, vlot verder’ is het motto op spandoeken die de komende tijd langs drie provinciale wegen hangen. Dit om gebruikers van deze wegen erop attent te maken dat rustig rijden zorgt voor een betere doorstroming van het verkeer. En dat brengt iedereen vlot verder, is het motto. Gedeputeerde Cees Bijl onthulde vanmiddag, op 8 december 2020, het eerste spandoek langs de N381.

De thema’s die centraal staan in deze verkeerscampagne zijn afleiding achter het stuur, keren en inhalen en afstand houden en invoegen. Deze thema’s zijn gekozen op basis van analyses en waarnemingen van de politie in samenwerking met de provincie.

Heldere boodschap
Naast het centrale motto ‘kalm aan, vlot verder’ krijgen weggebruikers korte, heldere boodschappen die deze thema’s uitdrukken, zoals ‘houd je ogen op de weg’, ‘blijf op je eigen weghelft’ en ‘rijd door naar de volgende afslag als je verkeerd gereden bent’. Medio januari 2021 start de on- en offline campagne. De provincie wil met de campagne aandacht vragen hoe te handelen in lastige verkeerssituaties. 

Vernieuwde verkeerscampagne 
In 2017 is gestart met dezelfde thema’s in een verkeerscampagne langs de N34. Deze campagne is nu uitgebreid naar de N381 en de N391 om weggebruikers opnieuw bewust te maken hoe zij kunnen bijdragen aan de verkeersveiligheid.  

Enquête 
In november 2020 zette de provincie een enquête uit onder Drentse weggebruikers om inzicht te krijgen in hoe zij de verkeersveiligheid ervaren op de provinciale wegen. Hieraan is massaal gehoor gegeven, ruim 1600 weggebruikers vulden de enquête in. De uitkomsten volgen begin 2021.
Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!