Home Emmen Tussentijdse opkomstpercentages stembureaus gemeente Emmen en Coevorden

Tussentijdse opkomstpercentages stembureaus gemeente Emmen en Coevorden

0
Tussentijdse opkomstpercentages stembureaus gemeente Emmen en Coevorden

Vandaag is de Tweede Kamer verkiezing. Hieronder vindt u de opkomstpercentages van vijf stembureaus in de gemeente Emmen en drie van de gemeente Coevorden. Deze stembureaus zijn representatief voor de opkomst in de gehele gemeente. In totaal zijn er 64 stembureaus in de gemeente Emmen en 25 in de gemeente Coevorden. Deze zijn geopend tot 21.00 uur. De voorlopige uitslag van de stemmen wordt rond middernacht bekend gemaakt.

De gemiddelde opkomst kunnen we niet 1-op-1 vergelijken met de Tweede Kamerverkiezing in 2017. Inwoners hebben dit jaar ook per brief of op maandag en dinsdag kunnen stemmen. Deze zijn niet meegenomen in bovenstaande opkomstpercentages.

Inwoners hebben dit jaar ook per brief of op maandag en dinsdag kunnen stemmen. Deze zijn niet meegenomen in bovenstaande opkomstpercentages.

Briefstemmen
Tot en met dinsdagavond waren er ruim 7.400 stemmen per brief uitgebracht in de gemeente Emmen. Dit houdt in dat ruim 40% van de 70 plussers van deze mogelijkheid gebruik heeft gemaakt.

Stemmen op maandag en dinsdag
Ook nieuw dit jaar is dat inwoners (met een kwetsbare gezondheid) al op maandag en dinsdag konden stemmen. Op maandag hebben 3.147 inwoners hun stem uitgebracht bij de 10 stembureaus over de gemeente. Op dinsdag waren dat er 3.516 in de gemeente Emmen.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!