Home Emmen Treant vangt coronapatiënten op in De Horst in Emmen

Treant vangt coronapatiënten op in De Horst in Emmen

0
Treant vangt coronapatiënten op in De Horst in Emmen

Op Treant-locatie De Horst in Emmen worden vanaf 2 april coronapatiënten opgevangen. De Horst is de eerste Drentse ouderenzorglocatie die deze patiënten opvangt buiten het ziekenhuis. Op de speciaal ingerichte afdeling in De Horst is plek voor 10 tot maximaal 20 patiënten.

Onder de eigen zorgmedewerkers van De Horst is een team samengesteld die de specialistische zorg gaat verlenen. Er waren direct medewerkers van verschillende afdelingen die zich hiervoor hebben aangemeld: ‘Daar ben ik trots op, het is een bevlogen team’, laat Kees Veling, directeur care weten.

Drie groepen mensen komen in aanmerking voor plaatsing in De Horst. Het gaat om mensen die door een huisarts worden ingestuurd omdat thuiszorg voor hen inmiddels onvoldoende of niet haalbaar is.

Daarnaast gaat het om mensen die in het ziekenhuis zijn behandeld, daar zijn ontslagen, maar nog wel zorg nodig hebben. Maar ook voor coronapatiënten bij wie het einde van het leven in zicht is, is er ruimte beschikbaar bij De Horst. ‘Op deze locatie is veel ervaring met palliatieve zorg, dus ook daar kunnen we dan ons steentje bijdragen’, zegt Veling.

Opvang uitbreiden
In De Horst is nu ruimte vrijgemaakt voor de opvang van tien coronapatiënten. Er is zoveel ruimte vrijgemaakt dat we makkelijk kunnen uitbreiden naar twintig bedden als dat nodig is. ‘We hopen natuurlijk dat uitbreiding niet nodig is, maar we moeten daar wel rekening mee houden. En we willen hier graag aan meewerken’, aldus Veling. ‘We onderzoeken nu wat er mogelijk is.’ Om de opvang voor coronapatienten mogelijk te maken zijn er geen mensen van De Horst overgeplaatst naar andere zorglocaties. Dit was binnen de eigen zorglocatie op te vangen. Mochten er meer afdelingen worden vrijgemaakt voor coronapatiënten, dan zijn er mogelijk wel overplaatsingen nodig.

Bij Treant zijn geen andere locaties in beeld voor de opvang van coronapatiënten. Treant wil dit zoveel mogelijk concentreren in De Horst.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!