Home Emmen Voedselbank herstart 2 april met uitgifte voedselpakketten

Voedselbank herstart 2 april met uitgifte voedselpakketten

0
Voedselbank herstart 2 april met uitgifte voedselpakketten
Emmen, 2/4/20: Voedselbank met rechts wethouder Raymond Wanders.

De voedselbank Zuidoost-Drenthe is in de gemeente Emmen weer gestart met de uitgifte van voedselpakketten. Na een korte stop door de maatregelen rondom het coronavirus, heeft de Voedselbank Zuidoost-Drenthe de handen ineen geslagen met de gemeente Emmen en andere organisaties. Samen met vrijwilligers is er met man en macht gewerkt aan het klaarmaken van de pakketten. Deze worden op donderdag 2 april bezorgd bij de mensen die gebruik maken van de voedselbank.

Harrie Timmerman is voorzitter van de voedselbank en spreekt van een unieke samenwerking tussen de voedselbank, gemeente Emmen en diverse organisaties. Timmerman: “Onze klanten zijn blij dat zij hun voedselpakket weer krijgen. Er is ruim voldoende voedsel gegeven door de plaatselijke supermarken en het landelijk distributiecentrum Drenthe. En dat is heel belangrijk voor ons.” Er is veel werk verzet, zag ook Raymond Wanders (wethouder werk, inkomen, volksgezondheid): “Gisteren heb ik even geholpen bij het inpakken. Het is fantastisch de inzet te zien van de vrijwilligers en organisaties. Zij springen in de bres voor een kwetsbare groep inwoners!”

Aan de deur
Timmerman: “We brengen nu dozen naar onze klanten met auto’s die organisaties gratis beschikbaar stellen. Hierdoor lukt het goed binnen de richtlijnen van het Rijk en het RIVM te werken.” De gemeente Emmen heeft geholpen bij het mobiliseren van vrijwilligers en het regelen van het vervoer. Wanders: “Het is echt hartverwarmend en overweldigend te zien hoeveel mensen hun steentje willen bijdragen. Niet iedereen kan nu ingezet worden, want ook hier gelden de corona-maatregelen. De crisis is helaas nog niet voorbij. Misschien dat we later nog graag een beroep doen op meer vrijwilligers. Dat laten we dan zeker weten.”

Organisaties
De doorstart is gelukt door de spontane hulp van organisaties, die op dit moment ook de meeste vrijwilligers leveren: Timmerman: “We zijn dank verschuldigd aan ‘Ben Kwijt’ van Veiligheidszorg Drenthe. Zij helpt met het vervoer van alle goederen vanuit het distributiecentrum en de lokale supermarkten en naar de klanten. Het Rode Kruis is met haar vrijwilligers actief met het klaarmaken van de pakketten. De dozen zijn gesponsord door verhuisbedrijf Dorenbos. De bezorging naar de klanten wordt onder andere door Zwikker ICT en Wasmann Schoonmaakdiensten Emmen geregeld.”

Gevolg coronavirus
Eerder moest de voedselbank de dienstverlening stoppen, omdat bijna alle vrijwilligers tot de risicogroep van het Coronavirus behoren. Hierdoor kunnen zij momenteel zelf de werkzaamheden niet meer uitvoeren. De voedselbank Zuidoost-Drenthe en de gemeente Emmen werken tijdelijk nauw samen zodat de klanten van de voedselbank ook tijdens de coronacrisis geholpen worden.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!