Home Emmen Tijdelijke noodopvang asielzoekers in voormalig hotel in Emmen

Tijdelijke noodopvang asielzoekers in voormalig hotel in Emmen

0
Tijdelijke noodopvang asielzoekers in voormalig hotel in Emmen


Vanaf volgende week worden er asielzoekers opgevangen in het voormalige Fletcher Hotel in Emmen aan de Van Schaikweg. Het gaat om tijdelijke noodopvang voor gezinnen. Zij worden overgeplaatst vanuit het aanmeldcentrum in Ter Apel. De instroom van asielzoekers in het aanmeldcentrum is zo groot dat ze mensen geen fatsoenlijk onderdak meer kunnen bieden. Het COA kampt momenteel met een groot opvangtekort door meer asielaanvragen en de komst van Afghaanse evacués.

De gemeente is met het Centraal Opvang Asielzoekers (COA) en de eigenaar van het voormalige Fletcher
Hotel overeengekomen dat er tot uiterlijk 8 januari 2022 asielzoekers opgevangen mogen worden. Het gaat om ouder(s) met kinderen en er is plek voor circa 30-35 gezinnen. Het COA zorgt voor een goede opvang en begeleiding en er is 24 uur per dag toezicht.

De locatie wordt de komende dagen gereed gemaakt. De eerste gezinnen worden in de loop van de week van 18 oktober verwacht. Door tijdelijk de helpende hand te bieden geeft de gemeente Emmen gehoor aan de noodkreet van buurgemeente Westerwolde. De gemeente Emmen hoopt dat andere gemeenten het voorbeeld volgen en op korte termijn ook plekken beschikbaar stellen.

Omwonenden van het voormalige hotel ontvangen een brief met informatie.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!