Home Borger-Odoorn Subsidie voor De Gloep in Exloo

Subsidie voor De Gloep in Exloo

0
Subsidie voor De Gloep in Exloo

De provincie Drenthe geeft € 150.000,- subsidie voor de herontwikkeling van het voormalige fabrieksterrein ‘De Gloep’ in Exloo. Met dit geld wordt de oude melkfabriek gesloopt en wordt het totale terrein herontwikkeld tot een hoogwaardige woonomgeving. De ontwikkeling zorgt voor een positieve impuls doordat de verpauperde situatie wordt aangepakt. Het is een versterking van landschap en cultuurhistorie.

“Het is goed als er in een gebied wordt geïnvesteerd, daar dragen wij als provincie graag aan bij”, aldus gedeputeerde Henk Brink. “Naast dat deze ontwikkeling een impuls geeft voor de omgeving, zorgt het er ook voor dat de leefbaarheid wordt verbeterd. De juiste functie komt op de juiste plek terecht.”

De Gloep Exloo
Ondanks verschillende pogingen in het verleden om de locatie te ontwikkelen, is dat om verschillende redenen niet mogelijk gebleken. Met de subsidie zien de initiatiefnemers nu wel een goede mogelijkheid om het gebied te gaan ontwikkelen en de ruimtelijke kwaliteit een impuls te geven.

In totaal worden 28 woningen (appartementen en grondgebonden) gebouwd, die op een kwalitatief hoogwaardige manier worden ingepast in de landschappelijke, groene omgeving. De herontwikkeling van het terrein draagt positief bij aan de sociale veiligheid in dit deel van het dorp. De toevoeging van de woningen zorgt voor een impuls voor het dorp en draagt bij aan het behoud van voorzieningen. Verder wordt er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de natuurlijke kenmerken en cultuurhistorische context (melkfabriek en de voormalige spoorlijn). Waar mogelijk wordt er circulair gebouwd. Ook wordt er gebruik gemaakt van leerervaringsplekken.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!