Home Drenthe Muziekproject #GoClassic zoekt jonge musici!

Muziekproject #GoClassic zoekt jonge musici!

0
Muziekproject #GoClassic zoekt jonge musici!

Het Drentse tweejarig muziekproject #GoClassic is op zoek naar jongeren van 13 tot 25 jaar die een instrument bespelen, hierin gevorderd zijn en mee willen doen aan uitdagende crossover producties. ‘De kick-off wordt eind augustus gehouden tijdens Festival Veenhuizen’, vertelt projectleider Monique Verheugt.

Creatieve ontmoetingen
Jongeren komen via #GoClassic in contact met andere jongeren, andere muziekstijlen en – kunstdisciplines en ontdekken hoe ze die met elkaar kunnen combineren. Jaarlijks wordt onder andere een Summerschool georganiseerd met workshops en activiteiten o.l.v. professionals, gecombineerd met optreedmogelijkheden. ‘Voor jonge musici is het enorm inspirerend om elkaar te ontmoeten, samen te spelen en creatief met elkaar aan de slag te gaan. Zo groeien ze in hun muzikaliteit en ontwikkelen ze hun talent, aldus Verheugt.

Onverwachte samenwerkingen
Tijdens het project #GoClassic worden onverwachte samenwerkingen met andere kunstdisciplines zoals dans, rap of theater gestimuleerd. ‘Het wordt een bruisend project en een inspirerende ervaring voor deze jongeren.. Ook maken ze kennis met het netwerk van orkesten en ensembles in Drenthe, waar ze wellicht bij kunnen aansluiten’.

Na een workshop tweedaagse als Kick Off op 19 en 20 augustus waarin wordt gewerkt met musici van het Noord Nederland Orkest presenteren de jonge muzikanten op 21 augustus onder andere een speciaal voor hen bewerkt muziekstuk van ensemble Fuse tijdens Festival Veenhuizen. Dit ensemble is onder andere bekend van het tv-programma Podium Witteman.

Meer informatie of aanmelden
Meer informatie of aanmelden voor #GoClassic? Kijk dan op www.goclassic.nl.

De organisatie van #GoClassic is in handen van de Drentse culturele instellingen De Kunstbeweging, Stichting Kunst & Cultuur, Scala Centrum voor de Kunsten en het ICO Partner in Kunst & Cultuur. Het Noord Nederlands Orkest, het Prins Claus conservatorium en Festival Veenhuizen zijn belangrijke partners bij het project.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!