Home Nieuws Steun voor Drentse cultuur op meerdere fronten

Steun voor Drentse cultuur op meerdere fronten

0
Steun voor Drentse cultuur op meerdere fronten

Kleine en middelgrote musea in Drenthe kunnen een subsidie van maximaal € 5.000,- aanvragen als corona-steun. De laagdrempelige subsidieregeling helpt musea te investeren om toegankelijk te blijven met inachtneming van de RIVM-richtlijnen. Naast een vergoeding voor kosten die gemaakt worden voor fysieke aanpassingen van de ruimte, kan ook gedacht worden aan het waarderen of aantrekken van vrijwilligers, investeringen in digitale ontwikkelingen en toegankelijkheid, marketing en pr of educatieprojecten.
 
Gedeputeerde Staten stellen voor deze regeling in totaal € 250.000,- beschikbaar uit het Drents Noodfonds Cultuur. De regeling is in samenspraak met het Platform Drentse musea tot stand gekomen. Met terugwerkende kracht kunnen musea ook een vergoeding aanvragen voor kosten die al gemaakt zijn sinds het uitbreken van de coronacrisis.
 
Aanvulling rijkssteun
Het college van GS stelt vanuit het Drents noodfonds cultuur ruim 1 miljoen euro beschikbaar als cofinanciering voor bijdragen vanuit drie Rijkscultuurfondsen. Een half miljoen is bestemd voor het Drents Museum, dat eenzelfde bedrag krijgt van het Mondriaanfonds.
Via de gemeenten Emmen, Assen, Meppel, Hoogeveen, Noordenveld en Coevorden draagt de provincie iets meer dan een half miljoen bij als matching voor Atlas Theater, DNK, Schouwburg Ogterop, Theater De Tamboer, Theater de Winsinghhof en Theater Hofpoort.
 
Behoud culturele infrastructuur
Naast de cofinanciering voor musea en podia levert de provincie met € 170.000,- een bijdrage aan het behoud van de culturele infrastructuur in de Drentse gemeenten. Iedere gemeente kan, met een ondergrens van € 2500,- per ontvanger, noodsteun aanvragen voor podia, musea en festivals die van belang zijn voor de Drentse culturele infrastructuur.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!