Home Emmen LO docenten Esdal College gediplomeerd Baseball5 instructeur

LO docenten Esdal College gediplomeerd Baseball5 instructeur

0
LO docenten Esdal College gediplomeerd Baseball5 instructeur

Als een van de eerste scholen in Nederland kregen de vakdocenten lichamelijke opvoeding van het Esdal College Oosterstraat in Emmen een officiële baseball5 opleiding van de KNBSB.

De twee BB5-docenten, Erik Eilering, BB5 trainer-Coach bij Bedrocks en BB5 international Arjan Koreman, wisten in korte tijd het enthousiasme voor deze nieuwe sport over te brengen.

Binnen no-time waren een aantal basisoefeningen en regels uitgelegd en werd het echte spel al onderling gespeeld. Gelet op de enthousiaste reacties van de leerkrachten was duidelijk dat de leerlingen van deze school binnenkort kunnen rekenen op een nieuwe sport tijdens de gymlessen.

Diploma

Tot slot kregen de cursisten allen het diploma baseball5 instructeur uitgereikt, samen met een emmer gevuld met de zachte baseball5 ballen.

NOC*NSF Nationale Sportweek

Iedereen die kennis wil maken met baseball5 kan op de afsluitende dag van de sportweek op zondag 27 september van 13.30 tot 16.00 uur op het raadhuisplein in Emmen centrum terecht. Daar zijn vier spelers van het Nederlands baseball5 team en spelers van Bedrocks aanwezig om je alles over deze nieuwe urban sport te vertellen en lekker mee te laten spelen. Het spel is geschikt voor jong en oud.

Baseball5

Baseball5, een nieuwe urban spelvorm binnen de honk- en softbalsport. Gespeeld door in totaal 10 spelers,  5 tegen 5, in 5 innings,  vandaar de naam – en het enige wat je nodig hebt is een bal. Baseball5 is een actieve en dynamische spelvorm wat wordt gespeeld op een klein speelveld met enkel een zachte rubberen bal als materiaal.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!