Home Coevorden St. Willibrordusschool wint Kindermenu 2.0

St. Willibrordusschool wint Kindermenu 2.0

0
St. Willibrordusschool wint Kindermenu 2.0

Het was een spannende ontknoping. Donderdagochtend werden de leerlingen uit groep 5b van de van St.Willibrordus Coevorden verrast door de jury van kookwedstrijd Kindermenu 2.0. De vijfkoppige jury kwam de klas binnen met het goede nieuws.

Wethouder Jeroen Huizing overhandigde de prijs aan de leerlingen; een cheque voor een kookworkshop bij restaurant Route34 in Erm. 

Menukaart

Het winnende recept, de ‘Mexicano Specialo’, werd bedacht door Maron Kok, Dani Westerveen en Evi Conen. Het komt op de menukaart van Route34 Steakhouse in Erm en Stadscafé Vancouver in Coevorden. Het recept moest uit minimaal 100 – 150 gram groenten bestaan. Het moest kleurrijk zijn, maar bovenal erg lekker. Er mochten niet meer dan tien ingrediënten in zitten en er was een voorkeur voor het gebruik van streekproducten uit de regio. 

Uitdagen

De jury was erg onder de indruk van het recept van Maron, Dany en Evi. Gemeente Coevorden wil met Kindermenu 2.0 basisschoolleerlingen uitdagen om een gezond recept te bedenken. De recepten van de drie finalisten zijn te vinden ophttps://www.coevorden.nl/nieuws/spannend-top-3-kindermenu-20

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!