Home Emmen Kan FC Emmen zondag tegen FC Twente de punten thuis houden?

Kan FC Emmen zondag tegen FC Twente de punten thuis houden?

0
Kan FC Emmen zondag tegen FC Twente de punten thuis houden?
(Foto: FC Emmen)

Na twee lastige uitwedstrijden is zondag stadion De Oude Meerdijk het toneel voor het volgende eredivisieduel voor FC Emmen. Om 16.45 uur komt FC Twente op bezoek.

In het eigen stadion doet FC Emmen het de laatste maanden voortreffelijk. De laatste zeven thuiswedstrijden werden niet verloren. Sterker nog, alleen PSV (1-1) en Feyenoord (3-3) wisten een punt mee te nemen uit Emmen. De vorige thuiswedstrijd ging Heracles Almelo met 1-0 onderuit op De Oude Meerdijk.

FC Twente begon goed aan het seizoen met zes wedstrijden zonder nederlaag, maar daarna kwam er zand in de Twentse motor. Na de winterstop is de ploeg van trainer Gonzalo García García echter weer goed begonnen, met gelijke spelen tegen FC Groningen (0-0) en PSV (1-1). Vorige week werd Sparta Rotterdam met 2-0 verslagen.

TWEE EERDERE ONTMOETINGEN

Slechts tweemaal stonden FC Twente en FC Emmen tegenover elkaar in een officieel duel. De eerste ontmoeting was een bekerduel op 24 september 2008 in Emmen. De bezoekers wonnen toen met 0-5. In dat seizoen werd FC Twente onder leiding van Steve McClaren tweede in de competitie en plaatste het zich voor de voorronde van de Champions League.

De andere officiële krachtmeting was eerder dit seizoen, in De Grolsch Veste. Het was een teleurstellende vrijdagavond voor de Emmenaren die eindigde in 4-1 voor de tukkers. Het Emmer doelpunt werd gemaakt door Keziah Veendorp.

Daarnaast oefenden Emmen en Twente regelmatig tegen elkaar. In negentien oefenduels trok FC Twente dertien keer aan het langste eind. De Drenten wonnen drie keer, de andere drie wedstrijden eindigden gelijk.

Ook speelde FC Emmen vier keer in de eerste divisie tegen Jong FC Twente. Die vier wedstrijden werden allemaal gewonnen door de Emmenaren.

PUZZEL OP HET MIDDENVELD

Zondag zullen Henk Bos, Daniel Camara Bos, Desevio Payne, Nick Bakker, Jan-Niklas Beste en Matthias Hamrol vanwege blessures in ieder geval niet inzetbaar zijn. Luka Adžić is nog niet speelgerechtigd.

Welke twee spelers achter Peña op het middenveld gaan spelen is nog onduidelijk. Vorige week gaf trainer Dick Lukkien tegenover FC Emmen TV al aan dat hij op het middenveld misschien iets gaat veranderen: “Vanuit die posities moet je vooruit spelen. Dat heeft Tom Hiariej onvoldoende gedaan, Hilal Ben Moussa deed dat beter. Maar Michael Chacon deed dat ook niet heel goed. Dus van die drie gaan er twee spelen.”

De wedstrijd tegen FC Twente begint zondag om 16.45 uur. Het #HIERKOMIKWEG-plein is vanaf 14.45 uur geopend met activiteiten voor jong en oud. Klik hier voor een overzicht van alles wat er bij het stadion te doen is!

FC Emmen – FC Twente
Zondag 9 februari, 16.45 uur
De Oude Meerdijk
Scheidsrechter: Bax

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!