Home Borger-Odoorn Sport- en gezondheidsakkoord Borger-Odoorn een feit

Sport- en gezondheidsakkoord Borger-Odoorn een feit

0
Sport- en gezondheidsakkoord Borger-Odoorn een feit
Exloo, 22/01/20: Bijeenkomst sport en bewegen Borger-Odoorn.

Na hard werken en veel overleg is het zover: het sport- en gezondheidsakkoord van de gemeente Borger-Odoorn is dinsdag 22 januari door alle partijen ondertekend. Ruim 100 inwoners en verenigingen uit de gemeente Borger-Odoorn brachten ideeën in en dachten mee over de uitvoering van dit akkoord. Samenwerken is de sleutel tot succes! Wethouder Niek Wind: ,,Met zoveel partijen kunnen we een vliegende start maken met de uitvoeringsagenda en écht aan de slag gaan voor een gezonder Borger-Odoorn.”

Eerste Drentse gemeente
Het sport- en gezondheidsakkoord is er zodat iedereen, écht iedereen, kan genieten van sport en bewegen. Borger-Odoorn is de eerste gemeente in Drenthe die het akkoord ondertekent. Door het sluiten van het akkoord komt de gemeente Borger-Odoorn in aanmerking voor een uitvoeringsbudget. Dat geld kan gebruikt worden voor de ambities die we met elkaar hebben bedacht.

Onderscheidend
Omdat sport wat ons betreft niet op zichzelf staat, hebben we ervoor gekozen om niet alleen een sportakkoord te maken. Een gezonde leefstijl is onlosmakelijk verbonden aan sport en net zo belangrijk. We hebben als enige gemeente ervoor gekozen om sport en een gezonde leefstijl in één akkoord te verwerken: Het sport- en gezondheidsakkoord van de gemeente Borger-Odoorn.

Landelijke akkoorden
Twee jaar geleden zijn er op landelijk niveau twee akkoorden gesloten. Een sportakkoord en een preventieakkoord. Het sportakkoord is gesloten om zoveel mogelijk organisaties dezelfde sportieve doelen te laten nastreven. Alle gemeenten in Nederland konden een budget krijgen om hier ook mee aan de slag te gaan. De gemeente Borger-Odoorn vindt sport belangrijk en heeft direct gebruik gemaakt van dit aanbod. Het preventieakkoord richt zich op minder drinken, stoppen met roken en een gezond gewicht. Ze geven invulling aan deze onderwerpen door ook gezondheid mee te nemen in het akkoord.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!