Home Borger-Odoorn Gemeenten organiseren evenement in het Rensenpark in Emmen voor alle werkzoekenden in Drenthe

Gemeenten organiseren evenement in het Rensenpark in Emmen voor alle werkzoekenden in Drenthe

0
Gemeenten organiseren evenement in het Rensenpark in Emmen voor alle werkzoekenden in Drenthe
Foto: Natalie Dufour

Op donderdag 2 april vindt in het Rensenpark (voormalige dierentuin) in Emmen het grootste banenevent van Drenthe plaats: Zoo Werkt ‘t. Een uniek event waar ruim 3000 werkzoekenden in contact kunnen komen met 150 werkgevers uit Drenthe. Het event is toegankelijk voor iedereen in de provincie Drenthe: werkzoekenden, uitkeringsgerechtigden, scholieren, studenten, niet-uitkeringsgerechtigden, baanveranderaars, nieuwkomers en herintreders. Ook alle hbo-, mbo- en vo-scholen zijn uitgenodigd om met hun klassen een bezoek te brengen aan Zoo Werkt ‘t.

Veranderde arbeidsmarkt vraagt om nieuwe aanpak
Uit de vele vacatures in Drenthe blijkt dat werkgevers moeilijk gekwalificeerd personeel kunnen vinden om arbeidsplekken direct in te vullen. Er is duidelijk sprake van een mismatch op de arbeidsmarkt en onbekendheid met de vele mogelijkheden. Om werkgevers en – vooral ook – werkzoekenden in de gelegenheid te stellen elkaar te ontmoeten en te laten zien wat de werkzaamheden achter een vacature zijn, gaat de Arbeidsmarktregio Drenthe met Zoo werkt ‘t op een innovatieve manier vraag en aanbod bij elkaar brengen. Tijdens dit Drentse event kunnen werkzoekenden echt beleven wat een bepaalde functie inhoudt. De eerste werkgevers hebben zich al aangemeld en beraden zich op originele manieren om bezoekers van het event te laten zien wat het werkt inhoudt. Beleving staat deze dag voorop!

Samenwerking Drentse gemeenten en UWV
Zoo werkt ’t is een samenwerking van de Arbeidsmarktregio Drenthe (samenwerking van de gemeente Emmen, gemeente Borger-Odoorn, gemeente Coevorden, gemeente Hoogeveen, gemeente De Wolden, gemeente Midden-Drenthe en UWV). Hoofdsponsor van het event is SealteQ BV uit Stadskanaal. SealteQ BV is gespecialiseerd in onderhoud aan bruggen, sluizen, aquaducten en andere civieltechnische en infrastructurele werken. Vanuit zeven vestigingen in het land werken zij met 200 mensen dagelijks aan het ‘beschermen en behouden’ van dit soort objecten.

Banenmarkten 2.0
Vorig jaar werd in Groningen het Werkfestival georganiseerd door arbeidsmarktregio Groningen en Noord-Drenthe. Dit festival werd bezocht door 11.300 mensen. 90% van de bezoekers vond het festival de moeite waard om te bezoeken. Een kleine 400 mensen zijn gestart met werk en rond de 100 met een opleiding of vervolgtraject. Het succes van het Werkfestival heeft laten zien dat er behoefte is aan een nieuwe vorm van een traditionele banenmarkt.

Het event is gratis te bezoeken tussen 10:00 – 18:00 uur.
Meer informatie over Zoo werkt ‘t vind je op www.zoowerktt.nl

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!