Home Nieuws Spectaculaire BMX- en Skateboard wedstrijden bij Gouden Pijl

Spectaculaire BMX- en Skateboard wedstrijden bij Gouden Pijl

0

Voor de tweede keer vinden er spectaculaire BMX- en SKateboard wedstrijden plaats tijdens de Gouden Pijl op zondag 4 augustus. Het skatepark op het Raadhuisplein is daarvoor een uitstekende locatie.

Het bestuur van de Gouden Pijl heeft hiertoe de hulp ingeroepen van Herqua Sports uit Hoogeveen. Zij hebben ervaring met dergelijke wedstrijden en hebben vorig jaar met De Pijl in Emmen op het Raadhuisplein ook zo’n contest neergezet. Elke zomer organiseren ze zo’n drie-vier keer BMX- en skatewedstrijden, en sinds 2018 ook bij een groot evenement als De Gouden Pijl. Ze kijken er daarom ook zeer naar uit.

Er is een open inschrijving. Stunters die mee willen doen kunnen zich op de dag zelf melden bij de organisatie op het Raadhuisplein. Een omroeper geeft aan dat de inschrijving is geopend. Herqua Sports verwacht een divers deelnameveld in de leeftijd tussen de 12 en 30 jaar. Maar ook doen mensen boven de 30 weleens mee, niets is te gek. Tussen de deelnemers zitten, zoals nu al bekend is, bij het BMX-en enkele jongens uit de top van Nederland en bij het skateboarden uit de top van Noord-Nederland.

Het Raadhuisplein is een populaire locatie voor BMX-stunters en skaters. Met name vanwege de ligging en het plein eromheen. Ook de sport is populair. Niet vreemd derhalve dat het een Olympische Sport is vanaf de Spelen in Tokio, Japan, in 2020.

Gevaarlijke sport? Tja, er wordt weleens wat gebroken: tandjes, benen, maar het meest de skateboards zelf, gelukkig.

Mochten toeschouwers geïnspireerd raken, dan kan er informatie ingewonnen bij de stand bij de skatebaan. Ook zijn er skateboards te koop en diverse accessoires.

De wedstrijden beginnen om 13.00 uur en duren tot maximaal 16.30 uur.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!