Home Nieuws Film Ventoux op vooravond Gouden Pijl

Film Ventoux op vooravond Gouden Pijl

0

Op zaterdagavond 3 augustus, voorafgaand aan de Gouden Pijl in Emmen zal op het grote LEDscherm op het Raadhuisplein de wielrenfilm “Ventoux” te zien zijn. De toegang is gratis.

De organisatie van De Gouden Pijl werkt hierin samen met Astra Bioscoop uit Klazienaveen en Kinepolis uit Emmen die dit samen mogelijk maken. De voorstelling begint om 21.00 met een introfilm met oude beelden van de Gouden Pijl. De film Ventoux start om 21.30 uur. Er is een pauze om 22.15 en het einde van de film is gepland rond 23.15 uur.

Ventoux is een Nederlandse film uit 2015 van filmmaakster en fietsfanaat Nicole van Kilsdonk. Ventoux is de verfilming van de gelijknamige bestseller roman van schrijver Bert Wagendorp.

Vier mannen, vrienden sinds de middelbare school, gaan naar Frankrijk om op hun racefiets de Mont Ventoux te beklimmen. Dit doen ze om een andere gemeenschappelijke vriend te eren, die ze 30 jaar geleden hebben verloren in de afdaling van de ‘kale berg’. Ze doen wat mannen zo goed kunnen: loodzware ernst en slap ouwehoeren moeiteloos afwisselen. Totdat hun jeugdvriendin, de prachtige Laura zich meldt en de “spoken” uit het verleden zich aandienen. In een hedendaagse en herkenbare mix van hilariteit en weemoed overwint de vriendschap, die juist door dat verleden een vriendschap voor het leven blijkt.

Bezoekers kunnen vanaf de terrassen de film aanschouwen, maar ook een eigen kussen of kleedje meenemen. Er is een bar aanwezig op het Raadhuisplein.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!