Home FEATURED Qbuzz gaat vanaf 2020 in heel Emmen met elektrische bussen rijden

Qbuzz gaat vanaf 2020 in heel Emmen met elektrische bussen rijden

0

Het OV-bureau Groningen Drenthe heeft dinsdag de busdienstregeling voor 2020 vastgesteld. Reizigers, inwoners en andere belanghebbenden kunnen er tot 15 juni op reageren.

Alle ritten van de stadsbus Emmen zullen gereden gaan worden met nieuwe elektrische bussen. Deze bussen zullen bijladen op het station van Emmen. Dit zal gebeuren na een rit op bus 3 vanaf Rietlanden. Na het laden zal de bus starten als bus 1 naar Emmerhout – Angelslo, bus 4 Bargeres, bus 2 naar Angelslo – Emmerhout om als bus 3 via Rietlanden op het station te arriveren. Doorgaande reizigers van bus 3 (Rietlanden – Centrum) naar bus 1 (Emmerhout) zullen dan ook moeten gaan overstappen op het station. Op zondagen wordt op dit moment alleen op dertien koopzondagen een halfuurdienst in de middag geboden. Omdat buiten de koopzondagen het bezoek aan het centrum op zondagen toeneemt komen wij hiermee aan een reële vraag tegemoet.

In tegenstelling tot het gebruik van de Emmer stadslijnen blijft het gebruik van Q-link 12 op zaterdag en koopzondag achter bij de verwachting. Het voorstel is de frequentie terug te brengen naar een keer per uur.

Het Consumentenplatform Drenthe heeft de wens geuit om latere reismogelijkheden te verwezenlijken op lijn 21 Emmen – Assen. Daarom stellen we voor de ritten te schuiven, zodat een dagdekkende bediening ontstaat. Als gevolg hiervan wordt in de avonduren één keer per twee uur gereden. Om de nieuwe laatste rit vanuit Emmen op weekdagen te kunnen bekostigen, vervalt op zondagen een viertal weinig gebruikte ritten, waarbij de bedieningsperiode zoveel mogelijk intact blijft. In de avonduren en op zondag wijzigen bovendien de vertrek(patroon)tijden: vanuit Emmen wordt 10 minuten eerder vertrokken, om 21 over het hele uur. Zo ontstaat er een goede aansluiting vanaf de sneltrein uit Zwolle. Onderzocht wordt of vertrek uit Emmen om :21 en uit Assen om :01 ook overdag haalbaar is.

Naar aanleiding van een motie van de gemeente Coevorden wordt op dit moment in overleg met de gemeente Coevorden onderzocht of lijn 25 deels weer via Oosterhesselen kan rijden.
Dit kan alleen als halte Plopsaland vervalt. Deze halte telt op jaarbasis 60 instappers. Op zondag rijden er vier ritten op lijn 26. Het gebruik is gemiddeld 1 persoon per rit. Voorstel is
dan ook deze ritten te laten vervallen.

In de drukste periode van het jaar zal lijn 27 ook in de middagspits elk half uur gaan rijden tussen Emmen en Hoogeveen. In de ochtendspits wordt op alle werkdagen buiten vakanties al een halfuurdienst gereden.

Lijn 44 rijdt in de huidige situatie in zowel de ochtend- als middagspits op alle werkdagen buiten vakanties een halfuurdienst. Tussen de mei- en herfstvakantie is het gebruik ’s middags beperkt dat een halfuurdienst niet nodig is. In deze periode zal dan ook een uurdienst geboden gaan worden.

Lijn 126 rijdt nu op het routedeel Klazienaveen en Emmen via de provinciale weg. Door de route te verplaatsen naar de parallelroute via Nieuw Dordrecht en Barger-Oosterveld wordt het bedieningsgebied van lijn 126 uitgebreid.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!