Home Nieuws Bestuurswissel bij de Goudenpijl

Bestuurswissel bij de Goudenpijl

0

Het bestuur van de Gouden Pijl is druk in de weer met de organisatie van de 42-ste editie van het meest veelzijdige wielerspektakel in Nederland dat dit jaar plaats vindt in Emmen opzondag 4 augustus, de eerste zondag na de Tour de France.

In 2018 zijn grote wijzigingen doorgevoerd in het programma. De dag werd verschoven van de derde dinsdag naar de eerste zondag na de Tour de France. Er zijn nieuwe onderdelen toegevoegd, te weten een toertocht, BMX- en Skatestuntwedstrijden, MTB Streetraces en ID Cycling. De wedstrijd voor de profs werd gesplitst in drie onderdelen. De netwerkbijeenkomst met sprekers werd verplaatst van ’s middags op de dag van De Pijl naar de avond van de tweede rustdag in de Tour. Al deze veranderingen hebben geleid tot een zeer geslaagde Pijl, waar het mooie weer overigens ook een grote bijdrage in had.

De Gouden Pijl blijft zicht ontwikkelen. De organisatie onderzoekt momenteel in hoeverre de vrijdag en zaterdag bij het evenement gevoegd kunnen worden in hetzelfde thema: fietsen, feest en muziek. Voor 2019 zijn er derhalve ook wijzigingen te verwachten.

In het bestuur zijn ook verschuivingen geweest. Albert Scheper, een bekend gezicht in de organisatie, heeft het bestuur verlaten. Zijn leeftijd gaf daartoe alle recht, al was hij tot op het laatst één van de meest actieve bestuursleden. Hij heeft zich jarenlang het vuur uit de sloffen gelopen om de wielerronde tot een succes te maken. Een financieel succes ook met name, want er is bijna geen sponsor waar hij niet over de vloer is geweest. In 2018 heeft zijn opvolger, Derk van Veenen, jarenlang vrijwilliger bij De Pijl, reeds meegelopen en -gewerkt in het bestuur.

De koersdirecteur, Anne Knol, heeft na vele jaren vrijwilligerswerk voor De Pijl, zijn rol overgedragen aan Wim Jansen en oud profwielrenner Martijn Keizer. Deze laatste fietste tot voor kort nog jaarlijks zijn rondjes mee in het criterium. Met Anne gaat er veel kennis en ervaring van de profronde weg, maar de nieuwkomers brengen eveneens een bak aan ervaring mee van andere criteriums en kennen het (prof)wielerwereldje als geen ander.

Tot slot heeft Simon van der Klei de organisatie verlaten. Simon was al vanaf de eerste jaren van de Pijl betrokken bij de organisatie. Decennia lang heeft hij zijn bijdrage geleverd. In 2015 heeft het Zijne Majesteit zelfs behaagd hem hiervoor te onderscheiden. Het penningmeesterschap had hij, voorsorterend op zijn vertrek, een paar jaar geleden al overgedragen aan Harm Wiekens.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!