Home Borger-Odoorn Provincie investeert 135.000 euro in Drentse digitale winkelstraten

Provincie investeert 135.000 euro in Drentse digitale winkelstraten

0
Provincie investeert 135.000 euro in Drentse digitale winkelstraten

Door de coronamaatregelen valt voor veel winkeliers en horecaondernemers een groot deel van de normale inkomsten weg. Daartegenover stijgen juist de online aankopen. Om de lokale ondernemers in Drenthe te ondersteunen, investeert de provincie Drenthe 135.000 euro in het opzetten of verder uitbouwen van digitale winkelstraten. Dit kan een gezamenlijke website, webshop of platform zijn. Hier “openen” aanbieders per dorp of stad een online winkel waardoor hun klanten lokaal inkopen kunnen blijven doen. De provincie geeft elke Drentse gemeente een subsidiebedrag van 10.000 tot 15.000 euro, zodat zij hiermee de lokale ondernemers(verenigingen) kunnen ondersteunen.
 
Wees loyaal, koop lokaal!
De coronacrisis vraagt om extra maatregelen en een stukje creativiteit. Digitale winkelstraten geven de lokale ondernemers de kans om nu en ook straks in de anderhalve-meter-maatschappij zichtbaar en bereikbaar te zijn voor hun klanten. Gedeputeerde Henk Brink: “Om toch omzet te draaien is het voor lokale ondernemers van belang om op een andere manier hun producten aan te bieden. De noodzaak om te digitaliseren is dan ook groot. We zien op een aantal plekken al initiatieven ontstaan voor het opzetten van digitale winkelstraten, zoals in Assen en Roden. Met deze bijdrage hoop ik dat anderen dit voorbeeld zullen volgen. Én dat de Drentse inwoners daar dan ook gebruik van maken, want: wees loyaal, koop lokaal!”
 
Minder bezoekers in winkelstraten
Onderzoeksbureau Locatus geeft aan dat er momenteel in de winkelstraten in Drenthe slechts zo’n 20% tot 40% van het aantal bezoekers komt ten opzichte van de periode voor de coronacrisis. Ook wordt geschat dat er in een anderhalve-meter-maatschappij op de drukste momenten minder mensen terecht kunnen in de winkelstraten. Collectieve digitale platforms dragen daarom niet alleen bij als extra omzetkanaal, maar ook aan de zichtbaarheid van lokale winkeliers. De zichtbaarheid online zorgt voor zichtbaarheid in de winkelstraten.
 
Naast deze investering in digitale winkelstraten, ondersteunt de provincie de Drentse ondernemers met het platform Ik Ben Drents Ondernemer. Daar kunnen individuele winkeliers ondersteuning krijgen bij het opzetten van online diensten. 

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!