Home Emmen Parkeergarage Willinkplein in Emmen dinsdag open voor gebruik

Parkeergarage Willinkplein in Emmen dinsdag open voor gebruik

0
Parkeergarage Willinkplein in Emmen dinsdag open voor gebruik

De bouw van de ondergrondse parkeergarage Willinkplein in Emmen-centrum is afgerond en vanaf dinsdag 21 april open. De parkeergarage is uitgebreid met 165 parkeerplaatsen en biedt nu ruimte aan 673 auto’s. Ook de 180 parkeerplaatsen boven de grond zijn grotendeels klaar. Wethouder René van der Weide: “De bouw aan deze kant van het Willinkplein krijgt steeds meer vorm. Het eerste deel is nu klaar en we zijn trots op deze kwalitatief mooie parkeervoorziening in het centrum van Emmen. Normaal gesproken hadden we dit ook zeker gevierd, maar dat is nu niet verstandig.”

Het afgelopen jaar is door projectontwikkelaar Peter van Dijk gebouwd aan een uitbreiding van de garage met daar bovenop ruimte voor horeca, kantoren en een hotel.

In- en uitrijden
Vanaf de Hondsrugweg kunnen bezoekers de parkeergarage in- en uitrijden.  Het is nu nog niet mogelijk alle trappenhuizen te gebruiken, omdat de bouw van het gebouw erboven nog in volle gang is. Daarom is er een tijdelijke in- en uitgang voor voetgangers via het Raadhuisplein.

Omgeving Willinkplein
De herinrichting van de openbare ruimte op en rondom het Willinkplein, loopt door tot eind 2020.

Tijdelijke ingang nog even in gebruik
De tijdelijke inrit vanaf de Wenning (bij Albert Heijn) blijft nog een tijdje open. Het oudedeel van de parkeergarage (onder het Raadhuisplein) ) krijgt namelijk een nieuwe vloer. Onder meer de bewoners van de Myriadeflat moeten daarom nog tot eind mei inrijden vanaf de tijdelijke inrit. Ook als de Hondsrugtunnel deels is afgesloten door bouwwerkzaamheden, moeten bezoekers nog gebruik maken van deze tijdelijke ingang.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!