Home Emmen Menso en EMCO-groep vangen deelnemers Buurtsupport op

Menso en EMCO-groep vangen deelnemers Buurtsupport op

0
Menso en EMCO-groep vangen deelnemers Buurtsupport op

Op 24 maart 2020 werd door de rechtbank in Assen het faillissement van Buurtsupport uit Emmen uitgesproken met aanstelling van mr. Paul van Boven tot curator.

De gemeente Emmen, Menso N.V., EMCO-groep en vele andere partijen hebben met de curator afspraken kunnen maken zodat de dienstverlening tot 1 mei 2020 kan doorgaan. Na deze datum kan dit niet meer ondermeer omdat de curator vanwege het faillissement het personeel heeft moeten ontslaan.

Een doorstart van Buurtsupport blijkt om juridische en financiële redenen niet haalbaar. Dat betekent dat Buurtsupport op 1 mei 2020 stopt met al haar activiteiten.

Menso heeft ruim 240 deelnemers geplaatst bij Buurtsupport. Deze mensen zijn in de afgelopen weken door medewerkers van Menso gesproken. Hierbij is in kaart gebracht wat hun wensen zijn en wat de mogelijkheden naar de toekomst voor hen zijn met betrekking tot werk en- of dagbesteding.

Een groot gedeelte van de deelnemers kan een werkleerplek krijgen bij de EMCO-groep. EMCO-groep heeft zich bereid verklaard deze deelnemers in haar organisatie op te nemen en samen met opdrachtgevers te kijken of en hoe een belangrijk deel van de activiteiten van Buurtsupport voortgezet kan worden. Hierover zijn afspraken met de curator gemaakt. Onderdeel van deze afspraken zijn ook bepalingen ten gunste van de personeelsleden van Buurtsupport die hierover door de curator zullen worden geïnformeerd.

Alle opdrachtgevers van Buurtsupport worden door de curator op de hoogte gesteld van de sluiting per 1 mei 2020. Opdrachtgevers kunnen bij Menso en EMCO-groep terecht voor eventuele vervolgopdrachten voor de periode na 1 mei 2020.

Voor wat betreft de kringloopwinkel “het Buurthuuske” is de curator nog in overleg over een doorstart. De kans is groot dat de kringloopwinkel weer open zal gaan.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!