Home Nieuws Pakt FC Emmen ook de punten tegen De Graafschap?

Pakt FC Emmen ook de punten tegen De Graafschap?

0

Dinsdagavond staat voor FC Emmen de volgende cruciale wedstrijd gepland. Om 18:30 uur trapt de ploeg van Dick Lukkien af op De Vijverberg, voor een confrontatie met directe concurrent De Graafschap.

De Graafschap wist de laatste vijf wedstrijden niet te winnen. Wel werd er in die reeks thuis tegen AZ met 1-1 gelijkgespeeld en nipt verloren van Heracles (1-2), FC Groningen (1-0) en PSV (2-1). Afgelopen zaterdag verloor de formatie van coach Henk de Jong met 4-1 bij VVV-Venlo.

FC Emmen lijkt te pieken op het juiste moment. Het bleef in de laatste drie wedstrijden ongeslagen en pakte zeven punten. Toch is het de Emmenaren dit seizoen nog niet gelukt om twee wedstrijden op rij te winnen, iets wat De Graafschap ook nog niet lukte.

“We hadden een periode waarin de ballen er wel heel makkelijk invlogen bij ons,” aldus Lukkien vrijdag op de persconferentie. “Dat is nu wel anders. We hebben veel leergeld betaald en de spelers herkennen gevaarlijke situaties nu. We lezen de wedstrijd beter.”

“Tegelijkertijd vallen de ballen er aan de andere kant nu juist wél in, zeker afgelopen wedstrijd,” gaat de trainer verder. “Je krijgt in de eerste helft twee kansen en dat levert twee doelpunten op. De wedstrijd loopt dan zoals je had gehoopt. Maar we hebben ons ook vastgebeten als pitbulls, dan dwing je dat ook af.”

Beter uit dan thuis tegen De Graafschap

De Graafschap is een bekende tegenstander voor FC Emmen, want beide ploegen troffen elkaar regelmatig op het tweede niveau. In het verleden wonnen de Emmenaren vijf keer op De Vijverberg, naast vier gelijke spelen en negen nederlagen.

Vorig seizoen kwamen beide ploegen elkaar ook tegen in de competitie. Toen gaf FC Emmen een 0-2 voorsprong uit handen op De Vijverberg. Alexander Bannink zette zijn ploeg in de eerste helft op voorsprong. In de tweede helft werd de marge vergroot door Omran Haydary, maar een minuut later scoorde De Graafschap via Sjoerd Ars de aansluitingstreffer. Een kwartier voor tijd maakte Anthony van den Hurk er 2-2 van.

In de eredivisie eindigde de onderlinge strijd op vrijdag 31 augustus 2018 in 1-1 op De Oude Meerdijk. De Drenten werkten hard en creëerden veel kansen en maar liefst dertien corners (tegenover één van de bezoekers), maar de openingstreffer viel pas na tachtig minuten, ook toen van de voet van Bannink. Vlak voor tijd zorgde Fabian Serrarens uit de rebound van zijn eigen kopbal namens De Graafschap voor de gelijkmaker.

Lukkien: “We hebben toen tachtig minuten gevoetbald om 1-0 voor te komen, maar zij maakten toch nog de gelijkmaker. Nu hebben ze echter wel een heel andere ploeg; zeven of acht andere spelers dan toen.”

“Nu de geleverde arbeid verzilveren”

Lukkien kan in ieder geval geen beroep doen op Nicklas Pedersen, Gersom Klok, Rob Deiman en Zakaria El Azzouzi. Achter de naam van Anco Jansen staat nog een vraagteken, hij trainde maandag apart. De aanvoerder hield het zaterdag tegen FC Utrecht 81 minuten lang vol, waarna hij een staande ovatie kreeg op De Oude Meerdijk.

“Die wissel was helemaal niet bedoeld als publiekwissel,” zegt Lukkien. “Maar je voelde een soort dankbaarheid. Het publiek is blij dat hij hier speelt. Ik vond dat heel mooi. En die liefde is wederzijds, want hij is echt een publieksspeler.”

De oefenmeester weet dat zijn ploeg uitstekende zaken kan doen in de strijd om handhaving: “Zaterdag was natuurlijk prachtig, met de samenwerking tussen publiek en spelers. We beseffen allemaal dat we een goede stap hebben gezet, maar ook dat we nog niets hebben. We zitten nu op het moment dat we alle geleverde arbeid kunnen verzilveren. Het zou mooi zijn als het na deze speelronde klaar is. Daar doen we alles voor.”

Lukkien: “Ik vind het een vergelijkbare wedstrijd als die tegen NAC. In een kolkend stadion, tegen een ploeg die vecht voor de laatste kans. Zij zullen proberen om er morgen vanaf het begin vol op te klappen.”

De Graafschap – FC Emmen
Dinsdag 23 april, 18:30 uur
De Vijverberg
Scheidsrechter: Björn Kuipers

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!