Home Nieuws Oud profwielrenners rijden mee in Toertocht Gouden Pijl 

Oud profwielrenners rijden mee in Toertocht Gouden Pijl 

0

Vorig jaar vond de recreatieve Gouden Pijl Toertocht voor het eerst plaats voorafgaand aan de profronde en de overige festiviteiten in Emmen. Het was gelijk een groot succes. Dit jaar, op 4 augustus 2019 volgt daarom de tweede editie. Enkele oud profwielrenners rijden mee!

Het zijn geen onbekenden in Emmen. Als profwielrenner hebben ze hun rondjes in het centrum meegefietst in het wielercriterium. Als gast en/of spreker hebben ze hun steentje bijgedragen en in 2019 kunnen organisatie, bezoekers en deelnemers ze opnieuw verwelkomen in Emmen.
Het zijn Gert Jakobs, Maarten den Bakker en Bart Voskamp. Gert is inmiddels de vaste ambassadeur van de Gouden Pijl. Op de facebookpagina van het evenement staat een wervend filmpje van de meesterknecht van weleer. Vorig jaar was hij er ook bij, hij fietste de tocht toen samen met zijn zoontje. Naast hen deden nog zo’n 400 deelnemers mee. De organisatie had deze eerste editie op 300 gerekend. Het werd improviseren, maar het lukte. Voor 2019 wordt op nog meer deelnemers gerekend. De organisatie heeft geleerd van vorig jaar en zet de toertocht met afstanden van 50, 100 en 150 km (nog) strakker, mooier en spectaculairder neer.
De start en inschrijving (op de dag zelf) zijn vanaf de parkeerplaats bij Hotel Fletcher in het centrum van Emmen dichtbij de finish tussen 07.00 en 9.30 uur. De eerste kilometers zijn om er in te komen want dan wordt gefietst naar en door Adventure Zoo Wildlands. De echte start gaat ongeveer een kilometer lang door het prachtige dierenpark. Hoe wild wil je het hebben?

Vandaaruit gaat de toertocht door de mooiste gebieden van Zuid-Oost Drenthe. De sportieve uitdaging zit in de klinkerwegen en voor de langste afstand ook in het in oktober 2018 geopende fietsparcours op de nu al befaamde VAM-berg (Col du VAM) met een stijgingspercentage van 10 tot 15%.
De routes worden duidelijk uitgezet. Onderweg worden verzorgingsposten ingericht en er is mobiele technische assistentie voor pechgevallen. Na afloop is er voldoende douche gelegenheid, de deelnemers kunnen fris het verdere programma van de Gouden Pijl gaan bezoeken.
Voor inschrijvingen en verdere informatie zie hiervoor de site van de Gouden Pijl: www.goudenpijl.nl/toertocht. Voor iedere 50ste inschrijver ligt er een uniek Gouden Pijl fietsshirt klaar. Alle deelnemers ontvangen een medaille en een goodiebag.
Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!