Home Nieuws FC Emmen speelt gelijk in oefenwedstrijd tegen FC Groningen

FC Emmen speelt gelijk in oefenwedstrijd tegen FC Groningen

0

Op een uitverkocht Sportpark Boerbos in Rolde hebben FC Emmen en FC Groningen met 2-2 gelijkgespeeld. Voor de 3000 toeschouwers was het een aantrekkelijk duel, waarna volop handtekeningen en foto’s werden gescoord.

De eerste helft begon veelbelovend met mogelijkheden aan beide kanten. De Emmenaren werden met name via Nikolai Laursen en Marko Kolar gevaarlijk. De grootste kans kwam na een half uur, toen Kolar onderuit ging in het strafschopgebied en Michael de Leeuw zijn schot geblokt zag worden.

Tien minuten later was het wel raak voor FC Emmen. De Leeuw lobte de bal slim over doelman Jan Hoekstra heen: 0-1.

Kort daarna scoorde De Leeuw opnieuw door een teruggekopte bal van Laursen tot doelpunt te promoveren, maar hij stond buitenspel.

Een lastige tweede helft

In de tweede helft ging FC Groningen op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er vrij snel, toen Gabriel Gudmundsson vanaf links laag binnenschoot.

Meteen daarna leken de Groningers opnieuw te scoren, maar scheidsrechter Dennis Higler en zijn assistenten hadden buitenspel geconstateerd.

Vervolgens vielen Ferhat Görgülü, Jan-Niklas Beste en Tom Hiariej geblesseerd uit en moest doelman Dennis Telgenkamp een aantal keer redding brengen.

Ongeveer tien minuten voor tijd kwam FC Groningen op voorsprong. Ko Itakura kopte een hoekschop in de hoek: 2-1.

Lang kon de ploeg van trainer Danny Buijs niet van de voorsprong genieten. Uit een snel genomen vrije trap loste Wouter Marinus een schot dat via Leon Sopić tegen de touwen ging en de eindstand op 2-2 bracht.

Volgende week dinsdag staat de volgende oefenwedstrijd op het programma, in Terwolde tegen Go Ahead Eagles. Ticketverkoop gaat via de Deventenaren.

FC Groningen – FC Emmen: 2-2
40. De Leeuw 0-1
53. Gudmundsson 1-1
79. Itakura 2-1
83. Sopić 2-2

Opstelling FC Groningen: Hoekstra; Zeefuik (46. Sopacua), Van de Looi (61. Te Wierik), Van Hintum (61. Itakura), Absalem (61. Poll); Warmerdam (61. Hrustić), Schreck (61. Matusiwa), Van Kaam (61. Lundqvist); Gudmundsson (61. Doan), Benschop (34. Postema / 61. Sierhuis), Breij (61. El Hankouri).

Opstelling FC Emmen: Telgenkamp; Bijl, Veendorp, Bakker (46. Görgülü / 58. Sopić), Beste (67. Burnet); Hiariej (71. De Vos), Ugrinic (73. Camara Bos), Laursen (61. Arias), De Leeuw (71. Marinus), H. Bos (61. Quispel); Kolar.