Home Nieuws Oproep aan weggebruikers Drenthe: rij rustig en zie, geniet en beleef meer

Oproep aan weggebruikers Drenthe: rij rustig en zie, geniet en beleef meer

0
Oproep aan weggebruikers Drenthe: rij rustig en zie, geniet en beleef meer

Wie in Drenthe woont of er regelmatig komt, weet het als geen ander: Drenthe is prachtig. Toch ‘sjeezen’ we er met z’n allen vaak snel doorheen. Gevaarlijk en zonde, want Drenthe is zo mooi. Daarom ontwikkelde het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe (VVBD) een nieuwe campagne om weggebruikers op te roepen om rustig door Drenthe te rijden. Daarnaast legt het VVBD nog eens uit hoe het zit met de snelheidslimieten. Want welke limiet geldt ook alweer op welke weg?

Op www.snelhedenindrenthe.nlvinden weggebruikers meer informatie over de geldende snelheidslimieten in Drenthe en waarom die limieten zijn gesteld. Handig voor wie even niet meer weet hoe het ook alweer precies zit. En belangrijk, want uit onderzoek blijkt dat te hard rijden een van de grootste oorzaken is van verkeersongevallen. Bovendien zorgen hardrijders geregeld voor irritaties bij andere verkeersdeelnemers. Ook zijn ze vaak een bron van overlast bij inwoners van buurten en dorpen. Reden genoeg voor het VVBD om de kennis van weggebruikers over de snelheidslimieten weer eens op te frissen.

Campagne
De campagne is de komende tijd te zien via borden langs de weg, reclame op tankstations, krantadvertenties in huis-aan-huis-bladen, social media, online banners en (milieuvriendelijke) krijtverfuitingen op de weg.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!