Home Emmen Bedrocks winnen op zonovergoten Meerdijk

Bedrocks winnen op zonovergoten Meerdijk

0
Bedrocks winnen op zonovergoten  Meerdijk

Met goede weersvoorspellingen beloofde het wederom een mooie dag voor honkbal op de Emmer Meerdijk te worden bij Bedrocks tegen de Pioneers uit Assen, onder leiding van umpire Melvin Brandjes.

Bij de Bedrocks begon, niet geheel verassend, Davey Paulussen op de heuvel met achter de plaat catcher Tristan Berns. Een ietwat ongelukkige bal die in de zon verdween stuiterde vlak voor het derde honk toch nog het binnenveld in en zo hadden de Pioneers direct een man op de honken. Daar zou het echter bij blijven aangezien Paulussen op rij de drie volgende heren met 3- slag direct weer terug naar de dug-out stuurde.

Aan slag bij Emmen ging het moeizaam, met alleen een hit van Kevin Vording in de eerste twee inningen en 0 punten. Zo ging het dan ook drie inningen gelijk op, waar de pitcher van de Pioneers, Jasper Kappen, het extreem moeilijk leek te maken voor de Bedrocks slagmannen.

In de 3e inning sloeg Robin Brandjes de 2e hit van de wedstrijd, een verre bal richting het hek wat resulteerde in een ground-rule double. Om vervolgens het 3e honk te stelen en gebruik te maken van een veldfout door Pioneers was daar het eerste punt van de wedstrijd aan de kant van de Bedrocks. Dit leek iets ontketend te hebben, want in de 4e inning volgden er nog 4 punten met hits van Bart Jan van der Toom en Kilian Alderlieste.

Aan de kant van Emmen werd de pitcher gewisseld door Marijn Krol die het stokje uitstekend overnam. Met een iets te enthousiast gegooide bal die in de backstop belande kon het enige puntje van de Pioneers binnen rennen, maar verder had Krol het keurig onder controle en noteerde een drietal strike-outs.

In de laatste inning deden de Emmenaren er nog een schepje bij op en sloegen 3 man binnen, eindstand; 8-1. 

Komende zondag spelen de heren in Veendam tegen de koploper in de 4e klasse, The Blokes.

Pupillen
Zaterdagmorgen ontvingen de  Bedrocks het team van Blue Hawks uit Zwolle. In een spannende wedstrijd trokken de Zwollenaren 7-9 aan het langste eind. De coaches van beide teams waren na afloop tevreden over het vertoonde spel. Hoogtepunten een waren een 3-honkslag van Lars Vroege en een 2-honkslag van Vincent Ester.

NOC*NSF Nationale Sportweek met clinic Baseball5.
Iedereen die kennis wil maken met een honkbalvariant: baseball5, kan op de afsluitende dag van de sportweek op zondag 27 september van 13.00 tot 16.00 uur op het raadhuisplein in Emmen centrum terecht. Daar zijn vier spelers van het Nederlands baseball5 team en spelers van Bedrocks aanwezig om je alles over deze nieuwe urban sport te vertellen en lekker mee te laten spelen. Het spel is geschikt voor jong en oud.

Baseball5
Baseball5, een nieuwe urban spelvorm binnen de honk- en softbalsport. Gespeeld door in totaal 10 spelers,  5 tegen 5, in 5 innings,  vandaar de naam – en het enige wat je nodig hebt is een bal. Baseball5 is een actieve en dynamische spelvorm wat wordt gespeeld op een klein speelveld met enkel een zachte rubberen bal als materiaal.

Foto’s Heren Bert Springer. Foto’s Pupillen: Joyce Groeneveld den Dekker

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!