Home Emmen Ontwerpers gezocht om een impuls te geven aan de wijk Bargeres

Ontwerpers gezocht om een impuls te geven aan de wijk Bargeres

0

(Landschaps-)architecten, stadmakers, stedenbouwkundigen en andere creatieve denkers kunnen zich vanaf nu aanmelden om een ontwerp te maken waarmee ze Bargeres klaar maken voor de toekomst. De Emmense woonwijk is een van de zeven locaties die is geselecteerd voor Panorama Lokaal. Dit is een landelijke ontwerpprijsvraag om woonwijken en stadsranden een positieve impuls te geven. De gemeente Emmen, woningcorporaties Domesta en Lefier, waterschap Vechtstromen en Staatsbosbeheer hebben de woonwijk voorgedragen bij het College van Rijksadviseurs.

Via de prijsvraag zoeken de samenwerkende organisaties naar mogelijkheden om Bargeres klaar te maken voor de toekomst; een wijk waar inwoners zich nog meer thuis voelen. Ontwerpteams worden gevraagd om met voorstellen te komen waar aandacht is voor bijvoorbeeld de woningvoorraad, woningverbeteringen, het anders omgaan met tuinen, het klimaat, het anders opvangen of afvoeren van regenwater en kansen die de openbare ruimte te bieden heeft. Het winnende ontwerp wordt opgenomen in de Woon- en leefbaarheidsvisie van Bargeres. De uitvoering van de plannen moet worden betaald uit de bestaande budgetten voor de wijk.

Aanmelden voor 21 januari 2020
Panorama Lokaal zoekt voor Bargeres multidisciplinaire ontwerpteams. (Landschaps-)architecten, stedenbouwkundigen en andere creatieve denkers en doeners kunnen meedoen, maar ook mensen met andere kennis of ervaring, zoals mensen uit het sociaal domein, energie- of waterexperts of deskundigen op het gebied van natuur en landbouw. Teams kunnen zich voor 21 januari 2020 aanmelden via www.panoramalokaal.nl/bargeres. Hen wordt gevraagd alleen een portfolio en beknopte motivatie in te sturen.

De jury selecteert
Een jury selecteert voor Bargeres maximaal drie teams, die vervolgens in atelierverband aan de slag gaan. Zo werken de teams aan ontwerpvoorstellen die innovatief, uitvoerbaar en realiseerbaar zijn. Voorstellen die daarnaast als inspiratie kunnen dienen voor de wijk. Elk geselecteerd team ontvangt een vergoeding voor de kosten van € 10.000,- excl. btw. De prijsvraag wordt voor de zomer afgesloten met het aanwijzen van één winnend team per locatie.

Meer informatie
Meer informatie over Panorama Lokaal, de prijsvraag en het reglement is te lezen op www.panoramalokaal.nl/bargeres 

Foto: PanoramaLokaal

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!