Home Coevorden Onderhoud bomen en bossingels in de gemeente Coevorden

Onderhoud bomen en bossingels in de gemeente Coevorden

0
Onderhoud bomen en bossingels in de gemeente Coevorden
(Foto: gemeente Coevorden)

De gemeente Coevorden is begonnen met het onderhoud van een groot aantal laanbomen en bossingels. De werkzaamheden bestaan uit snoeien van de kronen en kappen van laanbomen langs wegen en het onderhoud van bossingels. In de bossingels worden waar mogelijk nieuwe struiken ingeplant. Een aantal dode bomen wordt gekapt. De werkzaamheden duren tot maart 2021.

Laanbomen
Het onderhoud aan de laanbomen zal vooral bestaan uit het weghalen van dood hout in de kronen. Van de jongere laanbomen worden de onderste takken verwijderd zodat ze op termijn geen overlast veroorzaken voor het verkeer.

Aan de Burgemeester Ten Holteweg Dalen wordt een groot aantal bomen gekapt. De bomen hier staan erg dicht op elkaar en belemmeren elkaar in groei. De conditie van de bomen loopt terug. Door een dunning toe te passen kunnen de bomen die blijven staan beter uitgroeien en verbetert hun conditie.

Ook in Diphoorn worden bomen gekapt. Hier heeft de gemeente 5 jaar geleden de eerste dunning gedaan. In vervolg op deze werkzaamheden wordt dit jaar het restant uitgevoerd.

Bossingels
Het onderhoud aan de bossingels bestaat uit het kappen van een aantal bomen en struiken. Ongeveer 30 % van de beplanting wordt uit de bossingel verwijderd. Dit betekent dat de overblijvende beplanting weer voldoende groeiruimte heeft.

In de loop van de jaren zijn er in diverse bossingels struiken verdwenen. Om de biodiversiteit te vergroten en de landschappelijk waarde te herstellen worden in deze bossingels nieuwe inheemse struiken aangeplant. Het sortiment dat wordt ingeplant bestaat onder andere uit meidoorn, hulst, sleedoorn, Gelderse roos, vuilboom en hazelaar.

Dode bomen en droogte
De afgelopen 3 jaren hebben we veel last gehad van de enorme droogte. Het groen heeft hier van te lijden gehad. Dit ziet de gemeente niet alleen in de gemeente Coevorden terug, het is een landelijk probleem. De droogte zorgt voor een verminderende conditie van veel bomen met als gevolg veel dood hout in de kronen van de bomen. Een fors aantal heeft de enorme droogte niet overleefd. Deze bomen vormen een gevaar voor de openbare ruimte en worden zo spoedig mogelijk gekapt.

Waar wordt gesnoeid?
Laanbomen: Koemaatsdijk Meppen, Goringdijk Gees, rad tussen Tilweg en Goringdijk Gees, pad tegenover Lantschapsweg Geesbrug, Lantschapsweg Geesbrug, Luchiesweg Geesbrug, Wittemenweg Geesbrug,Twaalf Ellenweg Geesbrug, Mekelermeer Meppen, Diphoorn, Hengtsmeerweg( zandpad richting Erm), Burgmeester ten Holteweg Dalen, Eldijk Dalen, Achterloo Dalen,Lichtenburg / Schimmelarij Dalerveen, Boerdijk Nieuwlande,
Veenschapsweg Steenwijksmoer, Hulteweg Stieltjekanaal, Sportlaan Coevorden

Singels: De Zwollings Sleen, Kleikoelenweg/de Hoek Erm, Hellingweg Sleen, Helkampenweg Erm, Hengstmeerweg Erm, Marsdiek Diphoorn, Langakkerweg/Bergveen-weg Diphoorn, Veenschapsweg Steenwijksmoer, Hulteweg Stieltjeskanaal, Achterloo Dalen

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!