Home Emmen Eerste energie voor E-circuit Emmen

Eerste energie voor E-circuit Emmen

0
Eerste energie voor E-circuit Emmen

Het E-circuit aan de Veenakkers in Emmen (Pottendijk) heeft gisteren haar eerste energie geleverd. Vandaag om 13:30 stond de teller op 3600 kWh, precies genoeg om 1 gemiddeld huishouden van elektriciteit te voorzien.

De installatie bestaat uit 10.868 panelen van 440 Watt per stuk. Het kan jaarlijks voor 1250 huishoudens elektriciteit voorzien. De eerste schep is ook in de grond gezet voor de volgende fase, een carport systeem. Dit carport systeem wordt de aankomende maanden gebouwd en zal uit 2862 panelen bestaan met 445 Watt per stuk, genoeg voor nog eens 330 huishoudens per jaar. 

Dubbel ruimtegebruik
De zonne-installatie is op een bijna 2 km lange dijk gebouwd. De aanleg van deze dijk en de plaatsing van de zonnepanelen zijn een enorme uitdaging geweest. Deze uitdagende omstandigheden hebben ons veel geleerd over deze toepassing van dubbel ruimtegebruik. Hierdoor en door de in aanbouw zijnde carport is dit project echt een proeftuin voor technieken die wij nodig hebben om dubbel ruimtegebruik toe te gaan passen.

Ook laden op zonnestroom
In december of januari zal er tevens net buiten het park een snellaadpunt gerealiseerd worden van 60 kW, zodat de inwoners uit Emmen en omstreken hier direct op zonnestroom kunnen laden. 

Toekomst E-circuit
De verwachting is dat de gehele installatie in februari 2021 gereed zal zijn. Dat zal meteen het startschot zijn om de exploitatie van het E-circuit vorm te gaan geven. 

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!