Home Emmen NHL Stenden Hogeschool haalt 123 nieuwe docenten binnen

NHL Stenden Hogeschool haalt 123 nieuwe docenten binnen

0
NHL Stenden Hogeschool haalt 123 nieuwe docenten binnen

De zoektocht naar nieuwe docenten bij NHL Stenden verloopt voortvarend. Sinds de hogeschool op 28 april dit jaar bekend maakte op zoek te zijn naar honderd nieuwe collega’s, stroomden de sollicitaties massaal binnen. Maar liefst 123 nieuwe docenten gaan na de zomer bij NHL Stenden van start.

Nog nooit eerder startte de hogeschool met zo’n grootschalige vacaturecampagne om de organisatie te versterken. “We zijn gestart met als doel om voor de zomervakantie honderd nieuwe docent-onderzoekers te vinden”, vertelt Sanne Martens, teamleider HR Advies. “De teller staat inmiddels op meer dan 1700 enthousiaste reacties van zeer diverse kandidaten. De aanmeldingen lopen uiteen van collega’s die op dit moment al werkzaam zijn in het onderwijs tot professionals uit de praktijk die in september voor het eerst colleges geven.”

Van agent naar docent
Eén van die kersverse docenten die het roer volledig omgooit, is Denise Jacobs (49), die na 26 jaar afscheid neemt van politie en justitie om aan de slag te gaan als docente bij de opleiding Integrale Veiligheidskunde in Leeuwarden. “Er gaat een heel nieuwe wereld voor me open. Mijn doel wordt om mijn studenten naast de benodigde inhoudelijke vakkennis ook de juiste basishouding mee te geven.”

Alles is mogelijk
Tussen de 123 nieuwe docenten die in september van start gaan, zitten echter ook collega’s met de nodige onderwijservaring op zak. Eén van hen is Ahmed Djemil (28), die voor de zomervakantie met pijn in z’n hart afscheid nam van zijn leerlingen bij jeugdzorgorganisatie Elker. Zeven jaar lang was hij naast docent vooral een luisterend oor en coach voor zijn leerlingen. Precies de rol die hij als docent-onderzoeker bij de AD opleiding Service, Welzijn & Zorg in Emmen ook wil pakken. “Ik wil mijn studenten laten zien dat alles mogelijk is.”

Vervolg na de zomer
Na de zomer gaat NHL Stenden Hogeschool verder met de vacaturecampagne. “Dan richten we ons specifieker op bepaalde functies”, legt Sanne Martens uit. “Zo zoeken we bijvoorbeeld nog enthousiaste software developers, die hun liefde voor het vak als docent-onderzoeker willen delen met onze ICT-studenten in Leeuwarden en Emmen. Ook gaan we na de zomer aan de slag met onze internationale vacaturecampagne.”

Ontdek alle vacatures
Benieuwd naar de actuele vacatures binnen NHL Stenden Hogeschool? Of nieuwsgierig naar de nieuwe vacatures na de zomervakantie? Houd onze website www.nhlstenden.com/werkenbij in de gaten.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!