Home Borger-Odoorn Drentse burgemeesters bezorgd over gedrag in uitgaansleven

Drentse burgemeesters bezorgd over gedrag in uitgaansleven

0
Drentse burgemeesters bezorgd over gedrag in uitgaansleven

De Drentse burgemeesters maken zich, net als veel collega’s in het land, zorgen over het gedrag van jongeren en het niet naleven van de coronamaatregelen in met name uitgaansgelegenheden. Om verspreiding van het virus te voorkomen doen ze een beroep op de verantwoordelijkheid van ondernemers van dans- en uitgaansgelegenheden om bezoekers goed te controleren en te wijzen op de regels zoals de 1,5 meter afstand.

Daarnaast worden jongeren opgeroepen om zich te laten vaccineren. Als ze goed beschermd zijn door vaccinaties kunnen ze weer gewoon genieten van het uitgaansleven.

Namens zijn Drentse collega’s zegt de Asser burgemeester Marco Out dat het in Drenthe over het algemeen goed gaat met het naleefgedrag van de coronamaatregelen.

“Organisatoren van evenementen, horecaondernemers en winkeliers hebben de zaken best goed op orde. Wel hebben we gezamenlijk de zorg uitgesproken over het losse gedrag van inwoners en met name in het uitgaansleven”. De burgemeesters gaan strenger controleren en zo nodig een horecagelegenheid sluiten als deze zich na een officiële waarschuwing niet beter aan de regels houdt.

Marco Out: “Het kan niet zo zijn dat jeugd met een gekopieerde QR-code en zonder het tonen van ID-bewijs een horecagelegenheid in komt om daar hutje mutje te gaan feesten. Daar ligt een verantwoordelijkheid voor de ondernemers, maar het is ook een oproep aan jongeren en hun ouders om niet te gaan sjoemelen met testen of vaccinatiebewijzen. We snappen de behoefte om weer uit te gaan, maar hou je nog even aan de regels. Laten we samen voorkomen dat we weer met meer besmettingen te maken krijgen en ons zorgen moeten maken over de komende maanden. Overigens is de beste oplossing om je gewoon te laten vaccineren. ”.

De schatting van het RIVM is dat op dit moment de helft van de besmettingen met corona van de Delta-variant is. In dicht op elkaar gepakte groepen, zoals in dansgelegenheden, verspreidt deze variant zich nog sneller dan de eerdere varianten. De Drentse burgemeesters zijn er trots op dat het in de provincie zo goed gaat. Al zien zij ook dat het steeds lastiger wordt voor inwoners om de 1,5 meter vol te houden. Ook als iemand al gevaccineerd is. Ze doen een beroep op iedereen om de regels nog even aan te
houden: “Waar je ook bent: houd 1,5 meter afstand tot anderen, tenzij je ergens met een negatieve toegangstest naar binnen mag. En laat je dan ook testen, zodat het ook echt veilig is om te feesten. Ben je al gevaccineerd? Wacht dan echt twee weken na de vaccinatie voordat je zonder test een uitgaansgelegenheid binnengaat”.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!