Home Nieuws Mollema en Ciccone rijden mee in de GoudenPijl

Mollema en Ciccone rijden mee in de GoudenPijl

0
Mollema en Ciccone rijden mee in de GoudenPijl

Aanstaande zondag is het zover, dan wordt de 42ste Gouden Pijl verreden in het stadshart van Emmen. Deze week is er al veel bedrijvigheid. Zo is de organisatie ook druk bezig met het contracteren van de renners.

Altijd weer spannend wie er naar Emmen komen. Dat is pas op het laatste moment bekend omdat de prestaties in de Tour de France afgewacht moeten worden. Eerder worden er vaak geen contracten afgesloten.

Eerder deze maand contracteerde de Gouden Pijl de tourrenners Dylan Groenewegen en Dylan van Baarle, de renners Lars Boom, Bert Jan Lindeman, Elmar Reinders en Dion Beukeboom en oud inwoner van Emmen en schaatser Kjeld Nuis.

Vandaag zijn daar twee namen bijgekomen: Bauke Mollema en zijn ploeggenoot Guilio Ciccone. Mollema is een graag gezien gast in Emmen, wat voor de Noorderling een klein beetje voelt als een thuiswedstrijd. Hij heeft al meerdere keren aan de start gestaan van het mooi wielercriterium , werd tweede in De Pijl van 2015, won de Pijl van 2017 en veroverde als enige renner zelfs tweemaal de Peter van Puttenprijs, de prijs voor de meest strijdlustige renner van de dag. Dat was in 2013 en vorig jaar, in 2018. De renner uit de Trek-Segafredo stal werd in 2019 vijfde in het eindklassement van de Ronde van Italië

Bauke komt samen met zijn ploeggenoot Guilio Ciccone. De Italiaan voerde dit jaar het bergklassement aan in de Ronde van Italië en reed een goede Tour de France.

Later deze week zullen ongetwijfeld meer namen volgen.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!