Home Nieuws Kruispunt Nieuw-Amsterdamsestraat, Dikke Wijk – Verlengde Herendijk krijgt rotonde

Kruispunt Nieuw-Amsterdamsestraat, Dikke Wijk – Verlengde Herendijk krijgt rotonde

0
Kruispunt Nieuw-Amsterdamsestraat, Dikke Wijk – Verlengde Herendijk krijgt rotonde

Het kruispunt van de Nieuw-Amsterdamsestraat en de Dikke Wijk met de verlengde Herendijk krijgt een rotonde. Na de zomer starten de voorbereidende werkzaamheden voor de rotonde die eind 2019 klaar moeten zijn.

Volgens wethouder René van der Weide is het tijd dat er wat gebeurt met het kruispunt: “Het kruispunt wordt steeds drukker en de situatie is onoverzichtelijk en daardoor onveilig. Met de komst van een rotonde kan het verkeer beter invoegen en is het voor fietsers veiliger om over te steken.”

Na de zomer start de aannemer met de voorbereidende werkzaamheden. Dan worden bomen gekapt en kabels en leidingen verlegd. Eind oktober begint de daadwerkelijke aanleg van de rotonde en als alles volgens planning loopt moet deze eind dit jaar klaar zijn.

De T-splitsing van de Nieuw-Amsterdamsestraat met de Erfscheidenweg vervalt in de nieuwe verkeerssituatie. Deze straat wordt aangesloten op de nieuwe rotonde. Hiervoor wordt een nieuw stuk weg aangelegd tussen de Erfscheidenweg en de rotonde. Om hinder tijdens de werkzaamheden te voorkomen, worden tijdelijke wegen aangelegd waar het verkeer overheen kan. Zo komt er een tijdelijke route tussen de Nieuw-Amsterdamsestraat en de Dikke Wijk en ook voor verkeer vanuit Parc Sandur richting de A37 komt er een rijbaan.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!