Home Emmen Kan FC Emmen het goede spel doorzetten en punten pakken in Sittard?

Kan FC Emmen het goede spel doorzetten en punten pakken in Sittard?

0
Kan FC Emmen het goede spel doorzetten en punten pakken in Sittard?

Na de knappe 2-0 overwinning op FC Twente van afgelopen dinsdag reist FC Emmen voor de 23ste speelronde van de eredivisie af naar Limburg voor de verste uitwedstrijd van dit seizoen. In Limburg kruist het de degens met directe concurrent Fortuna Sittard.

Trainer Dick Lukkien noemde de wedstrijd van dinsdagavond tegen FC Twente “een van de beste wedstrijden onder zijn bewind” en heeft dan ook alle vertrouwen in een goed resultaat tegen Fortuna. FC Emmen staat twee plekken hoger dan de Limburgers en heeft ook twee punten meer. “Sinds de winter spelen we veel beter in uitwedstrijden. Het is een kwestie van goede dingen blijven doen, dan gaat het vanzelf een keer allemaal goed vallen. Hopelijk gaat dat zaterdagavond gebeuren,” zei Lukkien in aanloop naar het duel.

DE VEERTIGSTE ONTMOETING
FC Emmen en Fortuna Sittard stonden al 39 keer eerder tegenover elkaar. De statistieken van deze ontmoetingen spreken licht in het voordeel van Emmen. Er werd namelijk achttien keer gewonnen, elf keer gelijkgespeeld en tien keer gingen de drie punten naar de Limburgers.

Emmen beleeft sowieso vaak goede herinneringen aan uitwedstrijden tegen Fortuna. Er werd in Zuid-Limburg bijna nooit verloren, zo werden van de eerste elf wedstrijden in Sittard er liefst acht door FC Emmen gewonnen en de andere drie eindigden in een gelijkspel.

In de laatste ontmoeting was Emmen thuis met 2-1 te sterk voor Fortuna. De Limburgers kwamen in de eerste helft nog wel op voorsprong, maar door doelpunten van Michael de Leeuw en Sergio Peña wist Emmen de drie punten alsnog in eigen huis te houden. De meest in het oog springende wedstrijd tegen Fortuna is echter die van 2014. Toen speelden beide ploegen nog in de eerste divisie, maar Emmen wist toen met maar liefst 1-8 (!) te winnen. Alexander Bannink was destijds de grote man met drie goals, terwijl ook Cas Peters met twee treffers een groot aandeel in de zege had.

BLESSURES
Zaterdagavond zullen alleen Desevio Payne, Nick Bakker, Matthias Hamrol, Shani Tarashaj en Freddy Quispel niet inzetbaar zijn. Zij zijn allen nog geblesseerd en zijn niet van de partij in Sittard. Nieuwe aanwinst Luka Adžić is speelgerechtigd verklaard en zit voor het eerst bij de wedstrijdselectie van trainer Lukkien.

“Fortuna is een bedrijvig ploegje, maar wij gaan er vol voor zaterdag. Het is een vergelijkbare ploeg, ook zij halen de meeste punten in de thuiswedstrijden. Er ligt ruimte om te voetballen. Als wij de overhand hebben in balbezit, maken wij een heel goede kans,” sprak Lukkien.

Fortuna Sittard – FC Emmen
Zaterdag 15 februari, 20.45 uur
Fortuna Sittard stadion
Scheidsrechter: Manschot

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!