Home Emmen Ermerweg vanaf maandag afgesloten

Ermerweg vanaf maandag afgesloten

0
Ermerweg vanaf maandag afgesloten
(Foto: Google)

Vanaf volgende week is de Ermerweg afgesloten voor het doorgaande verkeer. Het Emmense bedrijf De Roo wegenbouw start dan met de werkzaamheden om de Ermerweg autoluw te maken. Als alles volgens planning verloopt zijn de werkzaamheden in juli 2020 klaar.

René van der Weide: “Na een lange voorbereiding met veel gesprekken kan het werk nu beginnen. Tijdens deze voorbereiding is er rekening gehouden met verschillende belangen in het gebied. De Ermerweg is straks veiliger en krijgt een mooi dorps karakter.”

Sneller via Rondweg en Hondsrugweg
Over de Ermerweg gaat veel verkeer van en naar het centrum. Een groot gedeelte hiervan kan sneller en veiliger via de Rondweg en Hondsrugweg. Daarom wordt de Ermerweg autoluw gemaakt.

Ontwerp
De maximumsnelheid op de Ermerweg is straks 30 kilometer per uur en de straat krijgt een meer dorpse uitstraling.  De parallelwegen verdwijnen, daar komen fietspaden voor terug. Het asfalt wordt vervangen door klinkers. Het verkeer van rechts heeft straks voorrang.

Afsluiting
De afsluiting voor het doorgaande verkeer van de Ermerweg is vanaf 17 februari tot medio juli 2020.  De woningen en bedrijven blijven tijdens de werkzaamheden wel bereikbaar. Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de Rondweg en Hondsrugweg.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!