Home Emmen Kan FC Emmen de punten in eigen huis houden

Kan FC Emmen de punten in eigen huis houden

0
Kan FC Emmen de punten in eigen huis houden

Na het gelijke spel in Limburg van vorig weekend mag FC Emmen dit weekend weer aan de bak in het eigen stadion. Op De Oude Meerdijk ontvangt de ploeg het verrassend goed presterende Willem II. De Emmenaren zullen alles uit de kast moeten halen om de sterke thuisreeks van acht ongeslagen duels een vervolg te geven.

Dick Lukkien was na de 0-0 tegen Fortuna Sittard niet geheel tevreden over het vertoonde spel van zijn ploeg, maar was desondanks wel content met het punt. Emmen houdt directe concurrent Fortuna hiermee op afstand. Lukkien: “Ik was vooral heel erg tevreden over onze verdedigende organisatie. We hebben eigenlijk maar één kans weggegeven en dat is knap tegen een ploeg als Fortuna. Zij zijn het hele seizoen heel sterk geweest in eigen huis.”

EERDERE ONTMOETINGEN
FC Emmen en Willem II stonden twaalf keer eerder tegenover elkaar. Elf daarvan waren competitieduels, één keer troffen de ploegen elkaar in het bekertoernooi. In totaal wisten de Emmenaren twee keer te winnen van Willem II. Acht keer waren de Tilburgers de sterksten en twee keer eindigde de wedstrijd in een remise.

De laatste keer dat FC Emmen van Willem II won, was in mei van vorig jaar. Emmen keek vlak voor de rust tegen een 2-0 achterstand aan, maar door een knappe comeback gingen de punten alsnog mee terug naar Drenthe. Dit betekende ook nog eens de definitieve handhaving in de eredivisie.

DE THUISREEKS VOORZETTEN
Tegen Willem II hoopt Lukkien de sterke thuisreeks voor te zetten: “Wij zijn thuis heel sterk, maar zij doen het vaak goed in uitwedstrijden. Dus wat dat betreft belooft het een mooie wedstrijd te worden.”

Willem II staat momenteel op de vijfde plek. Vorige week wist de ploeg van trainer Adrie Koster een tweede achtereenvolgende nederlaag te voorkomen. Thuis tegen FC Utrecht kwam het in de extra tijd van de wedstrijd nog langszij. “Zij hebben een blok van zes met daarvoor vier aanvallende spelers met enorm veel kwaliteit. Het is een heel stabiele ploeg,” zei Lukkien over de gasten.

Net als vorige week zullen Desevio Payne, Nick Bakker, Matthias Hamrol, Shani Tarashaj en Freddy Quispel niet inzetbaar zijn. Zij zijn allen nog geblesseerd en niet van de partij zaterdag. De verwachting is dan ook dat Lukkien met dezelfde elf namen zal gaan starten tegen Willem II.

Het #HIERKOMIKWEG-plein is zaterdag al vanaf 16.00 uur geopend en staat helemaal in het teken van carnaval! Klik hier voor alle activiteiten!

FC Emmen – Willem II
Zaterdag 22 februari, 18.30 uur
Stadion De Oude Meerdijk
Scheidsrechter: Pérez

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!