Home Emmen Gemeente Emmen stapt op 1 januari 2021 over op digitale parkeervergunningen

Gemeente Emmen stapt op 1 januari 2021 over op digitale parkeervergunningen

0
Gemeente Emmen stapt op 1 januari 2021 over op digitale parkeervergunningen

Gemeente Emmen krijgt een digitaal aanvraagsysteem voor parkeervergunningen; het eLoket. Dit betekent dat de parkeerkaart achter de voorruit verdwijnt. De handhaver scant straks het kenteken en ziet of er een geldige vergunning is. Parkeervergunningen voor 2021 kunnen vanaf nu worden aangevraagd via het eLoket.

Met het nieuwe eLoket een betere service
Parkeervergunningen kunnen elk moment van de dag worden aangevraagd en verleend. Daarnaast kan men in het systeem vergunningen verlengen of beëindigen. Ook het aanpassen van gegevens, zoals het doorgeven van een nieuw kenteken, is hierin mogelijk. Om direct een vergunning te kunnen verlenen, dienen aanvragers in te loggen met DigiD (inwoners) of eHerkenning (zakelijke aanvragers). Op deze manier krijgt men alleen die vergunningen te zien die van toepassing zijn. Gegevens kunnen zo beter worden gecontroleerd. Dit voorkomt misbruik van de vergunningen. Voor de gemeente betekent het nieuwe systeem minder administratieve handelingen.

Aanvraag in een paar eenvoudige stappen

Het eLoket is te vinden op gemeenteportaal.nl/emmen. Via een paar eenvoudige stappen doorloopt de aanvrager de procedure. Voldoet de aanvraag aan de voorwaarden, dan kan er betaald worden met iDeal. De vergunning is direct geldig.

Mogelijkheid voor ondersteuning

Veruit de meeste mensen zullen zich goed kunnen redden met het aanvragen en activeren van parkeervergunningen. Soms met hulp van familie, buren of vrienden. Mocht het onverhoopt toch niet lukken, dan biedt gemeente Emmen de mogelijkheid om telefonisch of per e-mail vragen te stellen. Een medewerker van de gemeente helpt de aanvrager verder.

Meer informatie

Alle bestaande vergunninghouders zijn reeds geïnformeerd via een persoonlijke brief. Oude vergunningen worden namelijk niet meer automatisch verlengd. Ook bestaande vergunninghouders dienen opnieuw een aanvraag te doen via het eLoket. Meer informatie is te vinden op de website: gemeente.emmen.nl/parkeervergunning.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!