Home Emmen Gemeente Emmen komt met 70.000 euro voor ideeën in de vrijetijdsector

Gemeente Emmen komt met 70.000 euro voor ideeën in de vrijetijdsector

0
Gemeente Emmen komt met 70.000 euro voor ideeën in de vrijetijdsector
Emmen,28/08/2021: Opening watersportlocatie Grote Rietplas. Wethouder Robert Kleine overhandigt cheque.

Recreatieondernemers en andere initiatiefnemers in de vrijetijdsector kunnen subsidie aanvragen bij de gemeente Emmen. De subsidie is bedoeld om hen aan te moedigen creatieve ideeën te ontwikkelen die bijdragen aan het vergroten van de toeristische en recreatieve beleving in de gemeente Emmen. Ondernemers en organisaties kunnen met plannen komen waarbij maximaal de helft van hun investering wordt vergoed met een maximum van 10.000 euro. Hierbij gaat het om de ontwikkeling van producten en/of activiteiten die een positief effect hebben op bijvoorbeeld het trekken van meer bezoekers in de gemeente Emmen. Van de eerste
en de tweede subsidieronde is al volop gebruik van gemaakt. Voor de derde ronde is in totaal € 70.000,- aan subsidie beschikbaar.

Sinds vorig jaar biedt de gemeente Emmen de mogelijkheid aan recreatieondernemers om subsidie uit de stimuleringsregeling aan te vragen. Wethouder Robert Kleine: “Ondernemers in de recreatiesector hebben vaak ontzettend goede ideeën om hun aanbod of product nog beter te maken. Dat willen we stimuleren. Met deze regeling geven we ze een steuntje in de rug en maken
we samen onze gemeente aantrekkelijker voor inwoners en toeristen.”

Creatieve ideeën
De Stimuleringsregeling Recreatie en Toerisme is bedoeld voor ideeën die bijdragen aan de beleving van de gemeente Emmen. Roeivereniging DRV 34 heeft bijvoorbeeld een bedrag ontvangen voor de aanleg van een Watersport Hotspot aan de Grote Rietplas. Maar ook de Escape Room ‘Da Vinci Code’ in Nieuw-Schoonebeek of nieuwe borden langs de Veenvaart zijn een voorbeeld van ideeën die een subsidie hebben ontvangen. Door het stimuleringsfonds wordt ingezet op het bevorderen van ondernemerschap.

Goed idee?
Recreatie en Toerisme bieden kansen voor economische ontwikkeling. De gemeente Emmen zet in op groei van het aantal bezoekers, bestedingen en een langer verblijf van toeristen om hiermee de economie te stimuleren. Heb jij een goed idee dat hieraan bijdraagt? Het aanvragen van de subsidie kan nog tot het einde van dit jaar. Per project kan maximaal € 10.000 vergoed worden. Meer informatie, de voorwaarden en het aanvraagformulier voor de subsidie zijn te vinden op www.gemeente.emmen.nl.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!