Home Coevorden Denk mee over wonen in de gemeente Coevorden

Denk mee over wonen in de gemeente Coevorden

0
Denk mee over wonen in de gemeente Coevorden


De gemeente Coevorden werkt hard aan een nieuwe woonvisie. Wat heeft de gemeente nodig voor wonen in de komende jaren? Hiervoor waren al bijeenkomsten met corporaties, makelaars en ontwikkelaars. Nu is het de beurt aan de inwoners; wat denken zij dat het gebied nodig heeft? Huur? Koop? En wat voor soort huizen? Hoe ziet het er over tien jaar uit? Op 2 en 9 september kunnen inwoners horen wat de feiten en cijfers zijn en meedenken over de toekomst.

Wonen is veel in het nieuws. De huizenmarkt, bouwen, het tekort aan koopwoningen. De situatie is totaal anders dan een aantal jaren terug. Wat hebben we de komende jaren nodig voor de stad en wat voor de dorpen? Vragen waar de gemeente graag antwoord op wil voor de Woonvisie voor de komende jaren.

Bijeenkomsten en online
Iedereen is welkom om mee te denken en te praten over de toekomst van het wonen in de gemeente Coevorden. Er is vanwege de coronamaatregelen beperkt plaats voor de bijeenkomsten. Daarom is de bijeenkomst van 2 september online te volgen via https://www.powersound.nl/wonen/.

De bijeenkomsten zijn op donderdag 2 september om 20.00 u in de raadzaal van het gemeentehuis in Coevorden en op donderdag 9 september in dorpshuis de Hesselerhof in Oosterhesselen. Aanmelden voor één van deze bijeenkomsten kan door te mailen naar wonen@coevorden.nl.

Wat is een woonvisie?
In een woonvisie staat in grote lijnen wat de gemeente wel en niet wil op het gebied van wonen. De nu geldende visie is gericht op de ontwikkelingen van vier jaar geleden: krimp. Hiervoor zijn destijds partners en alle dorpsbelangen gevraagd mee te denken. Nu is de situatie anders en de vraag is natuurlijk hoe het de komende jaren zal gaan. De woonvisie is altijd gebaseerd op feiten en cijfers uit onderzoeken én op kennis en ervaring van partners zoals woningcorporaties, ontwikkelaars en makelaars.

Hoe gaat het dan verder
De bedoeling is dat de gemeenteraad in december de nieuwe woonvisie vaststelt. Daarna kunnen er concrete plannen gemaakt worden, zodat in 2022 volgens de nieuwe woonvisie gewerkt kan worden.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!