Home Emmen Gemeente Emmen geeft startsein van ‘Doortrappen’ op Wereld Fietsdag

Gemeente Emmen geeft startsein van ‘Doortrappen’ op Wereld Fietsdag

0
Gemeente Emmen geeft startsein van ‘Doortrappen’ op Wereld Fietsdag


Op Wereld Fietsdag heeft wethouder René van der Weide het startsein gegeven voor het project ‘Doortrappen’. Het project ‘Doortrappen’ richt zich speciaal op ouderen. Met als doel om ze langer en veiliger te laten fietsen. Tijdens de zogenaamde ‘doorstroom fietsactiviteit’ zijn iedere 15 minuten 4 fietsers een route van 30 en van 43 kilometer gestart. Het startsein vond plaats op het Raadhuisplein.

Fietsers en bromfietsers zijn vaak betrokken bij een verkeersongeval. Ook het aantal verkeersdoden onder fietsers stijgt. Senioren durven na een fietsongeval soms niet meer op de fiets te stappen. Toch is fietsen belangrijk om gezond te blijven. ‘Doortrappen’ is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Rijkswaterstaat en wordt uitgevoerd onder leiding van de Provincie Drenthe. Alle 12 gemeenten in Drenthe doen hieraan mee. “Het is belangrijk dat senioren blijven fietsen. Door te fietsen blijf je langer gezond, zelfstandig en in contact met andere mensen. Met ‘Doortrappen’ leren deelnemers onder andere tips over veilig fietsen en kunnen ze mooie fietsroutes in Drenthe ontdekken”.

Veilig fietsen
De gemeente Emmen praat bij verschillende activiteiten met senioren over veilig fietsen. Zoals tijdens de Fiets4daagse of bij het opzetten van een fietsclub. Hierdoor worden senioren bewust van de mogelijkheden die ze hebben om hun eigen fietsveiligheid te verbeteren. Dat resulteert in minder ongelukken en een betere gezondheid.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!