Home Emmen Luciano Carty tekent profcontract bij FC Emmen

Luciano Carty tekent profcontract bij FC Emmen

0
Luciano Carty tekent profcontract bij FC Emmen

De negentienjarige Luciano Carty heeft bij FC Emmen zijn handtekening gezet onder zijn eerste profcontract. Het contract loopt tot de zomer van 2023, met een optie voor een extra seizoen.

Carty kwam in 2015 vanuit de jeugd van VV Hoogezand bij FC Emmen. In Emmen speelde hij in verschillende jeugdelftallen, waarna hij op 19 september 2020 op bezoek bij PSV zijn officiële debuut maakte in het eerste elftal. Daarna kwam hij ook nog in actie in het bekerduel tegen FC Eindhoven en het eredivisieduel uit tegen Vitesse.

Met zijn snelle dribbels maakte hij een uitstekende indruk, maar begin januari 2021 moest de vleugelflitser onder het mes vanwege een langdurige schouderblessure. De rest van het seizoen kwam hij niet meer in actie, maar naar verwachting kan hij fit aan het nieuwe seizoen beginnen.

Carty: “Die schouderblessure kwam op een vervelend moment, het ging voetballend lekker en ik hoopte het afgelopen seizoen door te breken. Maar ik word nu steeds fitter en kan niet wachten om me komend seizoen te laten zien. De club heeft laten zien dat ze het vertrouwen in mij houden en dat motiveert me alleen maar meer om mijn stinkende best te doen.”

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!