Home Borger-Odoorn Gemeente Borger-Odoorn is blij met bij

Gemeente Borger-Odoorn is blij met bij

0
Gemeente Borger-Odoorn is blij met bij

Op donderdag 20 mei was het Wereld Bijendag. Een belangrijke dag, waarop er extra aandacht werd besteed aan het belang, behoud en leefomgeving van de bij. Zo ook in gemeente Borger-Odoorn. Burgemeester Seton zaaide samen met kinderburgemeester Jan Jaap Lanting een bloemenmengsel van inheemse voor het nieuwe Cittaslow Bijenhotel. Ook kregen alle kinderen van de basisscholen een persoonlijke brief van Seton voorzien van een doosje bloemzaad. “Het is een uitnodiging aan onze kinderen om de gemeente op te fleuren met bloembedden. Zo stimuleren we niet alleen biodiversiteit, maar zorgen we ervoor dat de bij behouden blijft.”

Opening Bijenhotel
Ter gelegenheid van de viering van het 10-jarig jubileum van Cittaslow in 2020, werd tevens het bijzondere Cittaslow-bijenhotel onthuld. Een waar kunstwerk gemaakt door drie ondernemers uit de gemeente. Zinger Mechanisatie tekende voor het frame van cortenstaal, tuincentrum Tuin en Hof voor de vulling ervan en bestratingsbedrijf Onrust voor de fundering en plaatsing. Het bijenhotel staat op het terrein van de voormalige parkeerplaats aan de Baander. Hier zijn onlangs nog diverse fruitgewassen aangeplant.

Bijen zijn voor hun voortbestaan afhankelijk van bloemen. Bestuiving door insecten, waaronder bijen, is noodzakelijk voor meer dan 75% van de voedingsgewassen. Een belangrijk deel van onze voedselbronnen zal verdwijnen als de bij uitsterft.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!