Home Emmen Gaat FC Emmen de punten mee nemen uit Enschede?

Gaat FC Emmen de punten mee nemen uit Enschede?

0

De belangrijke 2-1 zege tegen Fortuna Sittard staat nog vers in het geheugen, maar vrijdagavond staat alweer een nieuwe wedstrijd voor FC Emmen op het programma. Namelijk om 20.00 uur in De Grolsch Veste tegen FC Twente.

De promovendus – maar vaste klant in de eredivisie – is goed begonnen aan het seizoen en bleef de eerste zes wedstrijden ongeslagen. De laatste overwinning in die reeks was op 15 september, een 2-3 overwinning op Fortuna. Sindsdien wist de ploeg van trainer Gonzalo García García geen punten meer te pakken. Vorige week behaalde Willem II een 0-1 overwinning in Enschede.

Met twaalf punten uit tien wedstrijden hebben de tukkers twee punten meer dan FC Emmen. Het elftal van Dick Lukkien presteert wisselvallig; tegen Fortuna was er een groot verschil tussen de eerste en tweede helft. Een week eerder konden de Drenten tegen Heracles geen potten breken, terwijl daarvoor uitstekend werd gespeeld thuis tegen Feyenoord (3-3) en ADO Den Haag.

“Bij ons weet je het nooit,” aldus Lukkien. “Er zijn hier geen saaie wedstrijden, je kunt nooit rustig op de bank zitten als trainer. Het had tegen Fortuna ook verkeerd af kunnen lopen, maar gelukkig zat het mee.”

FC Emmen en FC Twente troffen elkaar slechts één keer in een officieel duel. Op 24 september 2008 verloren de Emmenaren in eigen huis met 0-5 van FC Twente in de tweede ronde van het bekertoernooi. Onder leiding van Steve McClaren werden de tukkers dat seizoen tweede in de eredivisie en plaatsten ze zich voor de voorronde van de Champions League. Het seizoen daarna volgde het landskampioenschap.

Ook werd in totaal vier keer tegen Jong FC Twente gespeeld in de eerste divisie. Die ontmoetingen werden allemaal gewonnen door de Drenten.

Wel hebben FC Emmen en FC Twente negentien keer tegen elkaar geoefend. Het eerste oefenduel was op 30 juli 1985 toen FC Twente in Haaksbergen met 2-0 won door doelpunten van Theo ten Caat en Willy Carbo.

In oefenduels won de ploeg uit Enschede dertien keer, driemaal werd het gelijk. De drie overwinningen van FC Emmen werden allemaal op 25 juli gespeeld; in 1992 (2-1 dankzij Joseph Oosting en René Grummel), in 2009 (1-3 dankzij Roy Stroeve, Xander Houtkoop en Tamaz German) en in 2018.

De ontmoeting op 25 juli 2018 in Vriezenveen wist FC Emmen met maar liefst 1-5 zegevierde. Wouter Marinus (tweemaal), Cas Peters, Alexander Bannink en Jafar Arias waren verantwoordelijk voor de Drentse treffers.

Glenn Bijl liep tegen Fortuna Sittard tegen een schorsing op en is vrijdagavond dus niet beschikbaar. Het is nog de vraag hoe Lukkien dit gaat oplossen. Rechtsback Desevio Payne is nog geblesseerd, net als Matthias Hamrol, Jan-Niklas Beste, Nick Bakker, Shani Tarashaj en Anco Jansen. Miguel Araujo is nog niet speelgerechtigd.

FC Twente – FC Emmen
Vrijdag 25 oktober, 20.00 uur
De Grolsch Veste
Scheidsrechter: Bax

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!