Home Emmen FC Emmen onderuit tegen Twente

FC Emmen onderuit tegen Twente

0

Gesteund door 450 meegereisde supporters heeft FC Emmen vrijdagavond met 4-1 verloren in De Grolsch Veste. FC Twente bracht voor rust de marge al op drie en behield die marge in de tweede helft.

In de openingsfase waren kansen schaars. Wel was FC Emmen al na twee minuten dichtbij de openingstreffer met een flipperkastsituatie voor het doel van Joël Drommel, maar onder andere Sergio Peña en Jafar Arias konden niet afdrukken.

Na een dik kwartier waagde Nikolai Laursen, die vanaf de linkerkant naar binnen kwam en als een soort tweede tien fungeerde, wel een poging na een mooie aanval via Arias, Luciano Slagveer en Michael de Leeuw. Zijn schot miste echter richting. Aan de andere kant was Joel Latibeaudiere dichtbij met een kopbal.

De openingstreffer viel na 25 minuten. Voor het doel van Dennis Telgenkamp wist geen enkele Emmenaar de bal weg te werken, waardoor Haris Vuckic met een volley de 1-0 binnen kon schieten.

Vijf minuten later vergrootten de tukkers de voorsprong. Opnieuw ging er een flipperkast aan het doelpunt vooraf. Uiteindelijk was het Vuckic die met wat geluk de bal meekreeg en Telgenkamp verschalkte. De Emmenaren keken nog naar scheidsrechter Christiaan Bax omdat Slagveer onderuit ging, maar het doelpunt werd geldig verklaard.

Vlak voor rust was het weer raak voor de thuisploeg. Rafik Zekhnini kapte Tom Hiariej op de achterlijn uit en legde de bal terug op Lindon Selahi, die de 3-0 liet noteren.

Daarna zette FC Emmen nog wel aan om de 3-1 te maken, maar dichtbij het zijnet via Lorenzo Burnet (na een prachtig passje van Peña) kwam de ploeg van Lukkien niet.

Lukkien: “Het was een teleurstellende wedstrijd voor ons. De eerste helft beginnen we best aardig, we hadden niet veel problemen met Twente. Ze hadden moeite om door ons heen te spelen, de eerste twintig minuten. Maar daarna geven we het in een kwartier weg doordat we knullig verdedigen.”

Met Keziah Veendorp in de ploeg als vervanger voor Arias konden de herstelwerkzaamheden beginnen. De Leeuw werd spits, Peña op tien en ook Hiariej ging een linie naar voren. De rechtsbackpositie werd ingevuld door Veendorp.

Diezelfde Veendorp maakte al na vijf minuten de 3-1. Via Peña en Laursen kwam de bal bij Michael Chacon, die klaarlegde voor Veendorp en de verdediger schoot beheerst met links binnen.

De hoop was terug bij de Drentse ploeg, maar een snelle tweede treffer bleef uit. Peña maakte het Drommel nog wel lastig met een harde vrije trap, maar aan de andere kant was Twente dichtbij via Aitor. Een schot van de Spanjaard was Telgenkamp te machtig, maar op de lijn kopte Michaël Heylen de bal nog weg.

In de slotfase probeerde FC Emmen het vooral met lange ballen om vanuit de tweede bal te voetballen, maar zonder succes.

FC Twente kreeg wel een opgelegde mogelijkheid om de marge weer op drie te brengen. Chacon verloor de bal op het middenveld en in de omschakeling moest Telgenkamp een overtreding maken op Aitor. De bal ging op de stip, maar Telgenkamp stopte de strafschop van Aitor. De keeper was echter te vroeg van zijn lijn af en dus moest de penalty opnieuw worden genomen. Ditmaal stiftte de vleugelspits de bal in het doel: 4-1.

“In de tweede helft moet je bij elkaar blijven en knokken voor een vroege treffer,” aldus Lukkien op de persconferentie na de wedstrijd. “Die kwam wel, maar vervolgens zat de aansluitingstreffer er niet in. Twente kreeg weer grip op de wedstrijd en maakte zelfs nog de vierde treffer. Uiteindelijk een verdiende overwinning voor FC Twente.”

Dinsdag staat alweer de volgende wedstrijd op het programma, een bekerduel op bezoek bij NAC Breda. Daarna speelt de ploeg van Lukkien op zondagmiddag in eigen huis tegen Vitesse. Scoor hier je tickets!

FC Twente – FC Emmen: 4-1
24. Vuckic 1-0
30. Vuckic 2-0
42. Selahi 3-0
50. Veendorp 3-1