Home Emmen FC Emmen zonder Jansen en Chacon tegen RKC

FC Emmen zonder Jansen en Chacon tegen RKC

0

Zondag hervat FC Emmen de eredivisie met een uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. Daarin gaat de ploeg van trainer Dick Lukkien voor de eerste punten buiten Emmen van dit seizoen.

Na dertien speelrondes staat FC Emmen op de dertiende plaats met dertien punten. Voorafgaand aan de interlandbreak werd met 3-0 verloren op bezoek bij AZ, een week eerder werd in eigen huis met 2-1 gewonnen van Vitesse.

Tegenstander RKC is momenteel hekkensluiter met vier punten. De Waalwijkers speelden in de derde speelronde met 3-3 gelijk op bezoek bij FC Twente en pakten begin november de eerste overwinning, thuis tegen Heracles Almelo.

“Het grootste gevaar ligt in onderschatting van RKC,” aldus Lukkien. “Het is een goede ploeg met veel snelheid voorin. Maar zij moeten komen en daardoor komt er ruimte voor ons.”

Sinds 2015 ongeslagen in Waalwijk

Voor de twaalfde keer in de historie reizen de Emmenaren in competitieverband af naar Waalwijk. De eerste zes ontmoetingen vonden plaats tot en met het seizoen 2010-2011, waarin RKC kampioen werd in de eerste divisie. Tot die tijd wist Emmen slechts één punt te pakken in Waalwijk, namelijk in het seizoen 1986/1987.

Na de terugkeer van RKC in de eerste divisie waren de rollen echter omgekeerd. Vanaf het seizoen 2014/2015 is FC Emmen ongeslagen in Waalwijk met drie overwinningen en twee gelijke spelen.

De laatste uitwedstrijd tegen RKC, op 18 augustus 2017, werd met 0-2 gewonnen. Dat seizoen werd ook in Emmen gewonnen, met 2-1 dankzij twee treffers van Anco Jansen.

Eerder in 2017 speelden FC Emmen en RKC tegen elkaar in het kader van de play-offs om promotie naar de eredivisie. In Waalwijk maakten de Emmenaren korte metten met de thuisploeg: 1-5. In Emmen won RKC vervolgens met 0-1. In de volgende ronde werd FC Emmen uitgeschakeld door NEC.

Zeven afwezigen

Lukkien kan zondag geen beroep doen op vaste kracht Michael Chacon, hij is geschorst. Wouter Marinus, Nick Bakker en Desevio Payne zijn geblesseerd. Voor Anco Jansen en Matthias Hamrol komt de wedstrijd van zondag nog te vroeg. Tot slot viel Jan-Niklas Beste donderdag uit op de training met een knieblessure, hij zal maandag worden geopereerd.

RKC Waalwijk – FC Emmen
Zondag 24 november, 14.30 uur
Mandemakers Stadion
Scheidsrechter: Martens

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!