Home Emmen FC Emmen geeft punten weg in blessuretijd

FC Emmen geeft punten weg in blessuretijd

0

In Waalwijk heeft FC Emmen met 1-1 gelijkgespeeld tegen hekkensluiter RKC Waalwijk. Een vroege voorsprong leek voldoende voor de ploeg van Dick Lukkien, maar met tien man kwam de thuisploeg in de allerlaatste seconde langszij.

Na het eerste fluitsignaal volgde eerst een minuut applaus en gezang om aandacht te vragen voor de strijd tegen racisme. Daarna was FC Emmen in de openingsfase tweemaal gevaarlijk via Marko Kolar. Eerst werd hij onderuit geduwd voordat hij kon uithalen, even later raakte hij (weliswaar vanuit buitenspelpositie) de paal.

Het eerste kwartier liep op zijn eind en Kolar bereikte in de omschakeling de achterlijn. Vanaf daar legde hij terug op de aanstormende Michael de Leeuw en de aanvoerder schoot koel de 0-1 binnen.

Daarna werd de thuisploeg wat vaker gevaarlijk, maar onder andere Lorenzo Burnet, Michaël Heylen en Dennis Telgenkamp, die na een vervelende val nog verzorging nodig had, verdedigden de voorsprong vol overtuiging.

In de omschakeling lag telkens wel veel ruimte voor de Drenten, maar die ruimte werd niet goed benut. Een voorbeeld daarvan was toen De Leeuw op doelman Etienne Vaessen stuitte, maar buitenspel stond.

Vlak voor rust leek RKC via Darren Maatsen nog op gelijke hoogte te komen in een snelle tegenaanval, maar de vlag ging terecht omhoog voor buitenspel.

“We hadden de eerste helft de controle,” aldus Lukkien op de persconferentie na de wedstrijd. “RKC wilde druk zetten, maar wij voetbalden daar goed onderuit. En de eerste de beste aanval lag erin, een prachtige aanval die eindigt bij De Leeuw.”

Paniek in de slotfase

In de fase na rust hadden de Emmenaren de controle, maar zonder echt gevaarlijk te worden. Wel was er één moment waarbij De Leeuw een strafschop leek te verdienen, maar hij stond eerder al buitenspel en werd dus teruggefloten. Ook kwam Kolar één op één met Vaessen, maar in een te moeilijke hoek om gevaar te stichten.

Na twintig minuten begon RKC steeds meer aan te dringen, maar mede dankzij de uitstekend keepende Dennis Telgenkamp behield Emmen de voorsprong.

Een kwartier voor tijd werden de kansen op de eerste uitoverwinning nog groter, toen centrale verdediger Hans Mulder zijn tweede gele kaart kreeg voor een overtreding op Sergio Peña.

FC Emmen kon het numerieke voordeel niet in een bevrijdende tweede treffer omzetten. RKC drong aan en in de omschakeling was de ploeg van Lukkien niet nauwkeurig genoeg.

Veel corners werden goed verdedigd, maar in de zesde minuut van de blessuretijd was een verre inworp de Drenten te machtig. Keziah Veendorp ging onder de bal door en via de stuit belandde de bal via invaller Ruben Roosken bij Sylla Sow, die de 1-1 binnenschoot.

Lukkien: “Ik denk dat we vijf kwartier lang de wedstrijd gespeeld hebben die we wilden spelen. In de tweede helft gingen we steeds beter spelen, tot de tweede gele kaart van Mulder. Met tien man konden zij blijkbaar net iets meer. Ze hadden veel dreiging met de lange bal op Mario Bilate en we komen een aantal keer goed weg. Dan denk je dat je het overleefd hebt, maar dan komt die inworp. En de manier waarop we die verdedigen, dat mag nooit gebeuren.”

Door het zure gelijkspel heeft FC Emmen nu veertien punten uit veertien wedstrijden. Volgend weekend staat weer een thuiswedstrijd op het programma, de tegenstander is dan PSV.

RKC Waalwijk – FC Emmen: 1-1
15. De Leeuw 0-1