Home Emmen FC Emmen zet reeks met overwinningen voort

FC Emmen zet reeks met overwinningen voort

0
FC Emmen zet reeks met overwinningen voort

FC Emmen heeft in een leuke wedstrijd op De Oude Meerdijk met 2-0 gewonnen van FC Den Bosch. Gesteund door het publiek pakten de Drenten zo voor de derde wedstrijd op rij de volle buit.

In de openingsfase waren er meteen kansen voor beide ploegen. Al snel probeerde Jari Vlak het met een poging van afstand, maar zijn inzet ging net over. Aan de andere kant moest de Emmer doelman Michael Brouwer aan de bak na een gevaarlijke voorzet van Jizz Hornkamp.

Na een klein kwartier leek de 1-0 te vallen. Een mooi steekpassje van Azzeddine Toufiqui zette Jeredy Hilterman één op één met Wouter van der Steen, de keeper van FC Den Bosch. De spits omspeelde de keeper wel met zijn aanname, maar kwam in een te moeilijke hoek uit om nog tot scoren te komen. Een minuut later maaide Ryan Leijten over een voorzet van Hornkamp heen en konden de Emmenaren achterin dus opgelucht ademhalen.

Maar de volgende kansen waren allemaal voor de Drentse formatie. Lorenzo Burnet en Peter van Ooijen zagen hun schoten eerst nog gekeerd worden, maar toen was daar Rui Mendes. De Duitse Portugees dribbelde na goed werk van Arnaud Luzayadio en Toufiqui naar binnen en haalde uit, maar Van der Steen redde. De rebound was echter voor Van Ooijen en hij zette zo de thuisploeg op voorsprong: 1-0.

Op een afstandsschot van Roy Kuijpers dat op de Drentse lat eindigde na, moest het publiek tot de slotfase van het eerste bedrijf wachten op de volgende grote kansen. Zo eindigde een prachtige tiki-taka-aanval van de Emmenaren van rechts naar het centrum bij een schot van Toufiqui en stiftte Mendes (uit buitenspelpositie) de bal net naast.

Snel op jacht naar de 2-0
De ploeg van Dick Lukkien schoot uit de startblokken na rust. Eerst kwam Mendes net niet goed in positie bij een voorzet van Luzayadio, kort daarna stuitte Hilterman op de keeper en uit de daarop volgende hoekschop kopte Jeroen Veldmate net voorlangs.

Maar lang hoefde het publiek niet te wachten op de tweede treffer, want een kwartier na rust viel die alsnog. Nadat eerst Van Ooijen de trekker niet overhaalde, dribbelde de jarige Lucas Bernadou van links naar binnen. Ook hij schoot niet, maar koos ervoor de bal aan landgenoot Toufiqui te geven. Die aarzelde niet en schoot vanuit de draai de 2-0 binnen.

Kort na de 2-0 kwam Hilterman nog dichtbij een derde treffer voor de Emmenaren, maar de voorzet van Burnet was nét te hoog en daardoor kon de spits niet genoeg richting meegeven aan de kopbal.

Daarna nam het aantal kansen behoorlijk af en schoot FC Den Bosch tweemaal de bal tegen de touwen. Tweemaal werd de goal echter afgekeurd; eerst vanwege buitenspel van Preben Stiers, daarna vanwege een handsbal tijdens de aanval.

In de slotfase kwam FC Emmen met verse krachten in de ploeg nog een paar keer dicht bij de 3-0. Zo probeerden Mendes en invaller Jasin Assehnoun het van afstand, maar kon Van der Steen redden. Daarna was Teun Bijleveld ook nog dichtbij, eerst met een kopbal en daarna met een lage indraaiende vrije trap. Gescoord werd er niet meer en dus was de eindstand 2-0.

Door de overwinning heeft FC Emmen nu dertien punten uit acht duels. Volgende week gaan de Emmenaren op bezoek bij Jong FC Utrecht, dat vrijdagavond met 2-2 gelijkspeelde op bezoek bij De Graafschap.

FC Emmen – FC Den Bosch: 2-0
23. Van Ooijen 1-0
60. Toufiqui 2-0

FC Emmen: Brouwer; Luzayadio (85. Van Kaam), Araujo, Veldmate, Burnet; Vlak (81. El Azzouzi), Bernadou; Mendes (85. Slor), Toufiqui (75. Bijleveld), Van Ooijen (75. Assehnoun); Hilterman.

FC Den Bosch: Van der Steen; Van Beijnen, Van Grunsven, Ryan (12. Van den Bogert), Salasiwa; Kuijpers, Felida (82. Van Bakel), Leijten (70. Mulders), Ahannach (70. Berte); Hornkamp (46. Zuijderwijk), Stiers.

Statistieken:
Schoten: 20-5
Schoten op doel: 9-2
Balbezit: 60-40
Corners: 3-4

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!